Frontérzékenység

KérdésekFrontérzékenység
Zsuzsanna Német kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Mitöl válik egy ember frontérzékennyé ,mikor életében sem volt az idöjárás viszontagságaival problémája??

2 Válasz
Katalin Nagy answered 13 év ago

 Hogy mitől leszünk frontérzékenyek nem tudom,de régebben én sem voltam ilyen érzékeny az időjárási frontokra. Most nagyon meg tud zavarni vérnyomást,hangulatot (szerencse a cukrom most nem)!
Ti hány éves korotoktól vagytok frontérzékenyek? Vagy fiatal gyerekkorban is éreztétek?

Krisztina Kiss answered 13 év ago

A válasz egészen egyszerû: tavasz van ­ lelkiállapotunk ingadozása pedig a gyorsan váltakozó idõjárási frontoknak tudható be. Az orvosmeteorológusok szerint a tavaszra olyannyira jellemzõ idõjárás-változások rendkívüli mértékben megterhelhetik a szervezet alkalmazkodóképességét.

  • Közepesen szép idõ: álló magas légnyomású front hûvös, illetve enyhe hõmérséklettel, száraz levegõ, jelentõsebb éjszakai lehûlés. Frissíti és élénkíti a szervezetet, a vérnyomást enyhén emeli.
  • Fokozódó szép idõ: meleg, enyhe és száraz idõ, emelkedõ hõmérséklettel. Egészségünket nem terheli meg, fokozza a teljesítõképességet, jókedvre derít.
  • Túlzottan szép idõ: napos, meleg, száraz idõ, csökkenõ légnyomással. A hegyvidékek felõl száraz meleg szél érkezik, mely kedvez a fejfájásnak és a migrénnek, a szív- és a keringési zavaroknak.
  • Közelgõ idõjárás-változás: fõként nedves, meleg levegõ, csökkenõ légnyomás, felhõsödés. Különösen megterhelõ idõjárás, komoly keringési problémákat okoz és növeli a szívinfarktus veszélyét.
  • Érkezõ idõjárás-változás: alacsony légnyomású front nedves, hideg légáramlatokkal, esõvel vagy viharral, növeli a fájdalomra való érzékenységet, különösen reumásoknál.
  • Lecsengõ idõjárás-változás: hûvös, száraz levegõ, felszakadozó felhõzet, emelkedõ légnyomás. Nem túl megterhelõ idõjárás, az esetleges panaszok ilyenkor többnyire megszûnnek.