Folyamatosan nő az elhízott gyerekek száma!

KérdésekFolyamatosan nő az elhízott gyerekek száma!
Violetta Varga kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Az elmúlt húsz évben minden korcsoportban megháromszorozódott az elhízott gyermekek száma Magyarországon!

5 Válasz
Violetta Varga answered 13 év ago

 Magyarországon tavaly a hétévesek körében minden negyedik lány és minden ötödik fiú túlsúlyos vagy elhízott volt. Jelenleg az Európai Unióban több mint tizenkétmillió elhízott vagy túlsúlyos gyermek van; évente 400 ezerrel nő a túlsúlyos és 85 ezerrel a kövér gyermekek száma. gyermekkori elhízás következtében már a gyermekek körében is egyre gyakoribbak az olyan – korábban a felnőttekre jellemző – betegségek, mint amagas vérnyomás vagy a cukorbetegség.

Violetta Varga answered 13 év ago

 Az elhízás a jómódú világban fokozódik és már nemcsak a felnőtteket, hanem a gyerekek társadalmát is érinti. Valaha a szülők, nagyszülők számára a jólét és az egészség jele volt a dundi kisgyerek, de ma mind több adat bizonyítja, hogy ez a súlytöbblet legtöbbször felnőttkorban is folytatódik és betegségek egész sora szempontjából jelent kockázati tényezőt.

Tri-Ton answered 13 év ago

Szia Violetta !    Bocsi de a téma kapcsán egy vicc jutott  eszembe. ( ,, Ha mi is lefogyunk, ki fogja eltemetni ezt a sok sovány embert ? ,, )   Egyébként teljes mértékben igazad van ! Viszont szerintem nem szabadna ezt a kérdést globális, vagy országos szintre emelni ( mégha az érintettség ott is van ) hanem családi szinten lehetene ( kellene)  hathatósan kezelni. Hisz, ha gyermekeinkben a jövőt látjuk és a nevelésükkel a jövőnket alakítkuk, akkor kezünkben a jövőkép  kialakításának lehetősége is. 

Mária Balázs answered 13 év ago

Sziasztok! Ez nagyon fontos téma és jó a Violetta felvetése,mert egyre több az elhízott gyerek,ez részben a mozgáshiány és másik részt a helytelen  táplálkozás Cola, édesség,chips stb. Fontos a gyerekek nevelése úgy a családban,mint az iskolában. Gyerekkorban kell az egészséges életmódot megszokni!

Krisztina Kiss answered 13 év ago

SAJNOS A MAI ROHANO VILÁGBAN MÁR SEMMIRE NEM ÉRNEK RÁ A SZÜLÖK. ÉS ENNEK KÖVETKEZMÉNYE A SOK GYORS ÉTERMI KIFÖZDÉS KAJÁK.  OLAJBAN SÜLT  FAGYASZTOT ÉTELNEK NEVEZET KAJA. NEM LÁTJA A GYEREK CSALÁD ÖSSZE ÜL ASZTALNÁL HANEM MINDENKI GYORSAN ESZIK  SZINTE FUTVA. ÉS IGEN MEG IS LÁTSZIK SAJNOS.  EVÉSRE MINDIG ÉRJÜNK RÁ. ÉS FIGYELJÜNK MIT ESZNEK A GYEREKEK NEKI NAGYON KELL A VITAMIN ZÖLDSÉG. ÉS FOGAINK AZÉRT VANNAK MEGRÁGNI AZ ÉTELT  NEM NYELNE PÁR FALAT UTÁN.MERT A JÖVÖ NEMZEDÉKE TÚL SULYOS MÁR MOST.