Fokozottan figyelni a melegben az inzulin tárolására!

KérdésekFokozottan figyelni a melegben az inzulin tárolására!
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

Figyeljetek az inzulin tárolására, ha 27-28 foknál magasabb a szoba hőmérséklete, akkor a használatban levőt is tegyétek napközben inkább a hűtőbe,ha kamrában találtok hűvösebb tárolási helyet akkor oda.
Ha a rendelőbe jöttök,akkor hűtőtáskába,vagy ha más nincs akkor tegyétek termoszba az inzulin beadó tollat. Nagyon sok betegnél okozott 20 feletti vércukrot a hatástalan inzulin.A tegnapi néninél is akinek 20-21-es vércukrai voltak, a kicserélt patron után 10 alatti vércukor értékei lettek. Ma ismét hasonló esettel találkoztunk.
Hol tároljátok ti az inzulint?

12 Válasz
Agnes Kovacs answered 8 év ago

Én is mindig paráztam  h pumpában megromlik nyáron az inzulin, de számomra is meglepő bírja az inzulin a strapát 37 fokos napozást is, ráadásul peneseknél jobban van védve a hőhatástól mint pumpásoknál, nálunk csak a  vékony műanyag tartály és közvetlenül éri a napocska még sincs semmi baja az inzulinnak.

G Zsóka answered 8 év ago

Sziasztok! Én január óta vagyok inzulinos. Napi négy alkalommal adom. Reggel, délben , este 6 egység HR. éjszakára 6 HN. A cukorszintem végig nagyon jó volt, de mióta tart ez az őrült kánikula leginkább 10-12 körül tanyázik hiába emeltem meg a dózist. Az inzulint a hűtő oldalában tartom. A hőség lehet oka, mer a szénhidrátbevitelre kínosan ügyelek. Mit tapasztaltok?