Fogyókúrás ötletek

KérdésekFogyókúrás ötletek
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 11 év

 Itt jönnek a képbe a különböző divatos fogyókúrás tippek, tanácsok ” nekem …diéta volt jó”…..

Érdemes tudni,hogy a divatos fogyókúrák  nagy részük mellőz minden tudományos alapot,nem ad kiegyensúlyozott táplálkozást, és gyakran hirtelen fogyást még több visszahízás jellemzi (jojó effektus), jó részük egyhangúságra épül,tápanyaghiányos állapotot idéz elő.

Néhány fogyókúrás  tévhit:
“Gyors diétával néhány hét alatt leadom a súlyfeleslegemet.”
– nem szabad elfelejteni, hogy a plusz kilók sem néhány hét alatt röppentek ránk, lefogyni is lassan kell,  így tartós marad az elért testsúly, s a bőrünk sem sínyli meg a diétát.
“De jó! Lefogytam! Most már bármennyit ehetek!”- a fogyással megszabadulhat a túlsúlyától, de a hízásra hajlamosító genetikájától nem. – egy lefogyott túlsúlyos embernek egész életében oda kell figyelni a tudatos táplálkozásra, azért, hogy nem szedje vissza a kilókat.
De akkor mit tegyünk?
Néhány javaslat az egészséges étkezéshez :

Cél a megfelelő mennyiségű és összetételű táplálkozás.

Fontos, tudni  hogy aki fogyni szeretne annak az étrendje kevesebb energiát kell  tartalmazzon, mint amit a szervezete felhasznál.

Rendszeresen közel azonos időpontban étkezni nap,mint nap
Figyelni kell az étel adag nagyságára
Figyelni kell mikor,mit,mennyit eszünk
Sokféle ételt kell enni: zöldség,gyümölcs,kenyér,gabonaféle,húsok,tejtermékek,olajos magvak,száraz hüvelyesek
Édességet,zsiradékot minél kevesebbet
Cukorbetegség,elhízás esetén ajánlott kerülni a gyors vércukor emelkedést okozó élelmiszereket pl. cukrozott üdítő,Cola,befőtt,méz
Legyen eredményes
Segítsen az egészséges étkezési szokások kialakításában
Megfelelő tápanyagbevitelt biztosítson
Ne alakuljon ki anyagcserezavar
Ízletes ételeket jelentsen
Rendszeresen fogyasszunk folyadékot vizet,teát (édesítőszerrel,vagy anélkül)A fogyókúrának és az életmódváltásnak fontos része a fizikai aktivitás. Nem mindegy azonban,  hogy hogyan mozgunk, fontos a fokozatosság és az , hogy jó kedvel mosolyogva tegyük. Kezdetben választhatjuk a sétálást, a gyaloglást, a kerékpározást, fontos a rendszeresség .

Fontos az elhatározás, tudjuk ugye minden a fejben dől el, és a fogyókúra életmódváltással járjon együtt, ehhez kívánok kitartást!

Tudjátok ugye ? együtt könnyebb 🙂