Fogyókúra, mindenki kipróbálta ?

KérdésekFogyókúra, mindenki kipróbálta ?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 11 év

Mindenki kipróbálta legalább egyszer, és sikeres volt?

4 Válasz
Sára Biró answered 11 év ago

A divatos fogyókúrák  nagy részük mellőz minden tudományos alapot,nem ad kiegyensúlyozott táplálkozást, és gyakran hirtelen fogyást még több visszahízás jellemzi (jojó effektus), jó részük egyhangúságra épül,tápanyaghiányos állapotot idéz elő.

Néhány fogyókúrás  tévhit:
“Gyors diétával néhány hét alatt leadom a súlyfeleslegemet.”
– nem szabad elfelejteni, hogy a plusz kilók sem néhány hét alatt röppentek ránk, lefogyni is lassan kell,  így tartós marad az elért testsúly, s a bőrünk sem sínyli meg a diétát.
“De jó! Lefogytam! Most már bármennyit ehetek!”- a fogyással megszabadulhat a túlsúlyától, de a hízásra hajlamosító genetikájától nem. - egy lefogyott túlsúlyos embernek egész életében oda kell figyelni a tudatos táplálkozásra, azért, hogy nem szedje vissza a kilókat.

De akkor mit tegyünk?

Néhány javaslat az egészséges étkezéshez :
Cél a megfelelő mennyiségű és összetételű táplálkozás.Fontos, tudni  hogy aki fogyni szeretne annak az étrendje kevesebb energiát kell  tartalmazzon, mint amit a szervezete felhasznál.
Rendszeresen közel azonos időpontban étkezni nap,mint nap Figyelni kell az étel adag nagyságára.Figyelni kell mikor,mit,mennyit eszünk .
Sokféle , sok színű ételt kell enni: zöldség,gyümölcs,kenyér,gabonaféle,húsok,tejtermékek,olajos magvak,száraz hüvelyesek
Édességet,zsiradékot minél kevesebbet
Cukorbetegség,elhízás esetén ajánlott kerülni a gyors vércukor emelkedést okozó élelmiszereket pl. cukrozott üdítő,Cola,befőtt,méz
Legyen eredményes
Segítsen az egészséges étkezési szokások kialakításában
Megfelelő tápanyagbevitelt biztosítson
Ne alakuljon ki anyagcserezavar
Ízletes ételeket jelentsen
Rendszeresen fogyasszunk folyadékot vizet,teát (édesítőszerrel,vagy anélkül)
A fogyókúrának és az életmódváltásnak fontos része a fizikai aktivitás. Nem mindegy azonban,  hogy hogyan mozgunk, fontos a fokozatosság és az , hogy jó kedvel mosolyogva tegyük. Kezdetben választhatjuk a sétálást, a gyaloglást, a kerékpározást, fontos a rendszeresség .
Fontos az elhatározás, tudjuk ugye minden a fejben dől el, és a fogyókúra életmódváltással járjon együtt, ehhez kívánok kitartást.
Tudjátok ugye ? Együtt könnyebb 🙂

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

Életem során sokszor fogyókúráztam és mindig sikerült is!!Mostanság már 6.-hete tornázom és nem is fogom abbahagyni ha hosszabb harc lesz is de bizom benne hogy sikerül,a jelek erra utalnak :-)Köszönettel tartozom Sárikának mert ő segített ,ösztönzött hogy ne adjam föl!!Nem is adom!!!:-)

katalin answered 11 év ago

Igen többször is fogyoztam.A csoda gyogyszerekben nem hittem és nem is hiszek.34 kg-tol ugy sikerült megszabadulnom hogy minden nap irtam és számoltam mit eszek és torna.Sokáig tartottam aztán szültem és jött vissza.A torna nagyon fontos most is több mint 10 kg-ot fogytam azáltal hogy mozgok. 

Sára Biró answered 11 év ago

 Így van Zsuzsa nem szabad feladni ! Köszönöm 🙂
Kati -10 kg, ez jó! Csak így tovább lányok! 🙂
Többiek?