Fogyasszunk dinnyét?

KérdésekFogyasszunk dinnyét?
Pityu kérdezte ennyi ideje: 12 év

Fogyasszunk dinnyét! Vannak jótékony hatásai: Alacsony a kalória szintje (35 Kcal) és a Ch.-ja. (7gr) Gazdag antioxidánsokban.  Jó  C, A, B6, B1 vitamin forrás.Jó carotenoid lycopene forrás, amely segít csökkenteni a prosztata és egyéb rákok kockázatát.

  Amikor dinnyét választunk, válasszunk erős, szimmetrikus és hibátlan darabot. Egy puha sárga folt az alján mutatja, hogy érett. Adjuk hozzá ezt a színes gyümölcsöt a nyári menünkhöz , hogy egészséges módón hűtsük le magunkat. 

  6 Válasz
  Sára Biró answered 12 év ago

   Köszi Pityu,mert nem tudtam,hogy a sárga folt jó jel. Mostanában negyed dinnyét vettem így láttam,hogy milyent hozok haza.  

  Marika answered 12 év ago

  Jó hidegre lehűtve nagyon fínom és üdítőhatású a dinnye. Gyerekkorunkban nagyon sokat ettünk mert a környéken sokan termeltek hold számra dinnyét .

  Marika answered 12 év ago

  Szombaton hallottam az ATV Fő az egészség című műsorában , hogy a görögdinnye fogyasztása nem ajánlott a parlagfűre allergiás embereknek , mert a dinnye is az ambrózia félék családjához tartozik . Ilyenkor az allergiás tünetek is felerősödnek .

  Sára Biró answered 12 év ago

   Marika nem tudom,de ma mindenben találnak valamilyen allergént.
  Most vettem észre csak, hogy Pityunak milyen humora van "diabetes disznótoros":-)

  Pityu answered 12 év ago

  Azok a finom negyed dinnyék, az igen. Sajnos itt járt "LŐRINC" és már nem olyan jó ízű a (lék sem) falat. Most a lecsóra kell koncentrálni.

  Sára Biró answered 11 év ago

   Ismét dinnyeszezon:-)