Tudjátok azt, hogy ételízesítőben, húskészítményekben cukor van?
Megszoktátok nézni az összetevőket?
Igen, tudom mert jártam ott, ahol ilyet gyártottak. Azóta, ha tehetem elkerülöm a használatát. Elszörnyedeg mikor látom, hogy vannak akik a kész levesbe, a tányérjukba kávéskanálnyi ételízesítőt szórnak.
Többször megfordultam cukorgyártással foglalkozó szakemberek között, már ott halottam arról, hogy hol mennyi cukrot, répacukrot, nádcukrot, kukorica-cukrot használnak fel az élelmiszer iparban. Aztán egy alkalommal a cukorrépa berakására berendezett vasúti rakodóhelyeket látogattam végig. Volt egy állomás, ahol ételízesítő alapanyagok kirakása, is folyt, és egy épp a műszakot vezető mérnök meghívott egy gyors gyárlátogatásra. Így volt szerencsém a cukorgyártás folyamatán túl, az ételízesítők gyártásába is betekintést nyerni.
Végigolvastam az ételízesítők összetételét….. azóta saját készítésű "Vegetát" használok. 🙂