Figyelni arra, hogy milyen tesztcsíkkal mérünk!

KérdésekFigyelni arra, hogy milyen tesztcsíkkal mérünk!
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Bizony nem mindegy,hogy hány hónapja van kibontva egy csík. Ma engem is megviccelt a dolog:-)
Képzeljétek egyik beteg hozza a Méry készüléket,hogy  kerek 10-el többet mér a Méryvel ,minta régi Personal mérővel. Na én is mértem Méryvel, Méry plusszal és Ideállal és tényleg igaza volt. Aztán elővettem egy új doboz tesztcsíkot és azzal mértünk. Tudjuk,hogy nem szabad a mérőket összemérni,de csak így lehetett rájönni, hogy hónapok óta felbontott  Méry csíkot használt a beteg és én is az ő csíkjával mértem azért volt rossz az eredmény.   Amikor  az én  tesztcsíkommal  mértünk akkor szinte  teljesen egyforma értéket mértünk Méryvel, Ideállal, Personallal.  

5 Válasz
Gyöngyi answered 12 év ago

Mennyi ideig használható biztonsággal egy felbontott tesztcsík? Azt gondolom ez a kérdés elsősorban tablettás cukorbetegek esetében lényeges, hiszen ők ritkábban ellenőrzik a vércukrukat. Én is amíg csak tablettás voltam, hetente mértem csak.
Mióta azonban inzulinos vagyok, egy nap többször mérek, most, hogy rendszeresen mozgok, így naponta 7-8-szor is. Így elég hamar elfogy egy doboz csík.

Marika answered 12 év ago

Nagyon fontos dolog , hogy amikor kiveszem a dobozból a felhasználandó csíkot a dobozt azonnal jól lezárni . Nálam még nem " romlott " meg a tesztcsík , inkább még kellett volna több , de be kell osztani a három dobozt egy hónapra .

rgyorgy answered 12 év ago

A tesztcsík dobozának fedelében nedvszívó granulátum van elhelyezve. Nyitva hagyott doboznál nedves környezetben hamar tönkremegy a csík

Sára Biró answered 12 év ago

Igen fényt sem szabad kapnia a csíknak.

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Az új Ideál tesztcsík minden tekinettben (hőmérséklet, fény, páratartalom) sokkal kevésbé érzékeny, mint a korábbiak. 90%-os relatív páratatartalomig bírja. (80% felett gőzfürdőről beszélhetünk!), ezért ezeknek a tubosoknak a kupakjában már nincs is benne a nedvszívó szilicium-dioxid granulátum.