Figyelemfelhívás a diabéteszes láb megelőzésére!

KérdésekFigyelemfelhívás a diabéteszes láb megelőzésére!
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Nagyon gyakran tapasztalom a munkám során,hogy a betegek nagy része nem veszi komolyan a diabéteszes láb megelőzését. Amikor megjelenik az első seb a lábon ,esetleg akkor kezdenek elgondolkozni,hogy valós veszély!
Egy eset: nagyon kedves betegünk évekig 10 feletti cukorral "jól érezte magát",időnként elfogyott a gyógyszer,ilyenkor 15-20 volt a vércukra,de hát nem fájt. Egy éve inzulint ad,a vércukor értékei jók,de a lábán a seb elfertőződött.
Most diabéteszes láb miatt került kórházba .
Ha van hasonló történetek írjátok le!

6 Válasz
Ilona50 answered 13 év ago

 Nekem történetem nincsen szerencsére,de az biztos,hogy az emberek akkor kezdnek el foglalkozni a betegséggel amikor nagy a baj,ameddig meg lehet előzni kevesen foglalkoznak vele.

pityu72 answered 13 év ago

  Elmesélek egy tanulságos történetet:
Édesapám is inzulinos cukorbeteg volt és a lábán lett egy hólyag,nem is vette észre csak amikor gennyezni kezdett!Aztán otthon kezelgette,majd a háziorvos is megnézte,elkerült a sebészetre,de akkora már annyira lila volt a lába ,hogy a lábát amputálni kellett!
Meg lehetett volna menteni,ha tudta volna hogy cukorbetegnek azonnal orvoshoz kell menni a  legkisebb sérülés esetén is.
Ezt csak azért írtam le,mert sokan nem is veszik komolyan ha valami sérülés lép fel,vagy azt sem hogy egy kicsit magas a cukra.

Sára Biró answered 13 év ago

 Köszönjük Pityu!  Meséljetek,ha van tanulságos történetetek!

Zsóka answered 13 év ago

Sajnos egy ismerősöm édesapjának is két hete amputálták a lábát érszűkület miatt , már az ércsere sem segített rajta. Először térd alatt amputálták a lábát, a sebe nem gyógyult, sőt elfertőződött az amputáció helye, így a napokban combközéptől új amputációja lesz.Hát nem tudom sikeres lesz e a műtét mert nagyon rossz állapotba került szegény!!

Edelényi Rita answered 13 év ago

Már több kérdés is szólt a diabeteszes láb problémájáról, a vele járó veszélyekről. Mivel nagyon sok embert érint, és egy mellékhatások nélküli, kényelmesen használható alternatív lehetőségről van szó, fontosnak gondolom, hogy minél több érintetthez eljusson ez a lehetőség. Egy különleges mágneses talpbetétről van szó, ami javítja a láb energia áramlását. Sári biztos el tudja mondani szakszerűen miért is jó ez? 
Az alábbi helyen egy amerikai orvos cikkének magyar fordítását olvashatjátok. http://sportwellness.hu/index.php/diabeteszes-neuropathia.html

Ha csak egy lábat megment, akkor már érdemes volt itt közzé tenni!

Sára Biró answered 12 év ago

 Nagyon régóta nem foglalkoztunk a diabéteszes láb témakörrel. Krisztike mi újság az anyukád lábával?(Krisztike édesanyja tényleg mindent betart,jó a HgbAlC értéke, viszont idegbántalom a lábában van,valószínű a nyári séta okozhatta a lábujj sérülését).
Sajnos az osztályunkon jelenleg két amputált lábú beteg fekszik. Reggelente egyikük mindig a tolószékkel az ajtó előtt"sétálgat". Jó néhány betegre úgy látom hatott ez a szomorú tény.