Felválthatja e az inzulint gyógyszeres kezelés?

KérdésekFelválthatja e az inzulint gyógyszeres kezelés?
hgeza60 kérdezte ennyi ideje: 14 év

Ha a vércukor értékek tartósan jók ,vissza lehet e térni ismét gyógyszeres kezelésre az inzulin helyett?

6 Válasz
Zsóka answered 14 év ago

Ha úgy normalizálódik a cukor értéked akkor igen,nekem van ismerősöm aki újra gyógyszerezik mert a cukor értékei jobbak lettek.Valószínű a szervezete újra elkezdett inzulint termelni.

Sára Biró answered 14 év ago

Igaz előfordul néha, hogy 2-es tipusú cukorbetegnél el lehet hagyni az inzulint! Az inzulin adására meglevő béta sejtek elkezdik termelni az inzulint! Sajnos elég ritkán lehet elhagyni,mert sokszor már valamilyen  szövődménye van a betegnek.l

MariMarton answered 13 év ago

 Szerintem nagyon ritkán,mert amikor már inzulint kapunk rossz az anyagcsere! Valóban soknál már szövődmény is van!

Cuki Baba answered 13 év ago

 Véleményem szerint nem.Esetleg,ha valaki műtét alkalmával átmenetileg inzulint kap és utána,visszaállítják a tablettát.

jaskó answered 13 év ago

Az a kis kellemetlenség, ami az inzulin adásával egyidejűleg jelentkezik nincs arányban azzal az életminőség javulással, ami a 2. tipusú diabéteszben szenvedők esetében eredményez. Elhagyni csak és kizárólagosan orvos engedélyével szabad! Ezt viszont alapos kivizsgálásnak kell megelőznie. Volt egyesületemben egy idős (83 éves) hölgy, aki hosszú ideig kézzel lábbal tiltakozott az inzulin ellen, amikor mégis átállították, nagyon gyorsan megtanulta az alkalmazását és egy találkozásunk alkalmával SZÓ SZERINT!!! ezt mondta: "Istenem de nagy bolond voltam, amiért eddig ellenkeztem, mert sokkal jobban érzem magam azóta"
Valószinűleg a tartósan jó vércukor értékeket a jól beállított inzulinadagok eredményezték, ezért nem tanácsos a visszaállítást kezdeményezni!

Sára Biró answered 13 év ago

 Nagyon egyetértek a fenti hozzászólással! Én is ezt tapasztalom szinte minden nap!