Felétek hogyan működik a testcsík felírása, kiváltása?

KérdésekFelétek hogyan működik a testcsík felírása, kiváltása?
rgyorgy kérdezte ennyi ideje: 12 év

Havi három dobozzal dukál nekem. Eddig kiváltottam 18 dobozzal, ami elfogyott. A következő receptet csak augusztus 23-án lehet kiváltanom.

35 Válasz
Best Answer
jaskó answered 12 év ago

Tudomásom szerint az intenzív inzulinterápiás kezelésben részesülő betegek részére havonta 3 doboz (150 db) csík felírása és kiváltása engedélyezett. Napi 4x, vagy több alkalommal inzulint beadó betegek részére. Ha valaki többet akar, akkor a plusz mennyiséget készpénzért megvásárolhatja. Én mindig havonta íratom fel a többi gyógyszeremmel együtt a csíkokat

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Jaskó, arra ügyelj, hogy ha van tatalék vércukormérőd is, akor csak az egyikből tudod az adatokat áttölteni. A rendszer nem tudja összefésülni a két mérő által szolgáltatott adatokat. Az én tapasztalatom az, hogy ez a szolgáltatás nagyon látványos, de időigényes. Nekem pár hét után alábbhagyott a lelkesedésem, és visszatértem a kézzel írott naplóhoz.

Sára Biró answered 12 év ago

 Így van Krisztián én is ezen a véleményen vagyok! Mint írtam terveznek valamilyen egyszerűbb változatot a  cégnél. Én annyira megszoktam a napló nézését,és hamar látom, hol a gond mert a napló sokkal áttekinthetőbb.

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Sára, én a következő viszgálatokon esem át: Évente 4x: teljes labor, Évente 2x: szemészet, Évente 1x: nyaki ultrahang, EKG, polineuropátia, anyajegyszűrés, tüdőszűrés. Nyár végén megyek MRI-re, már várom az akusztikai élményt.

Sára Biró answered 12 év ago

 Ha nincs fóbiád akkor kibírod:-) Miért kell MR-re menni,netán találtak valamit a carotis UH-n? A carotis UH egy nagyon fontos vizsgálat ott hamar látszanak a meszesedés jelei.
Krisztián van a szemfenéken elváltozás ?

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Izületi fájdalom miatt megyek MRI-re, mert még fiatalnak érzem magam hozzá. Sajnos a diabétesz miatt nem kaphatok szteroid injekciót. A szemfenéken csak egy 10 évvel ez előtti magas vérnyomásos periódus hatásai láthatók. A magas vérnyomás azóta nyomtalanaul elmúlt. Diabéteszből fakadó elváltozás a legutóbbi vizsgálatnál nem volt.

rgyorgy answered 12 év ago

Telefonon kértem aug. 1.-től új receptet tesztcsíkra a nővérkétől.Van két korábban írt recept amit a következő két hónapra kaptam. Mindkét recepten rajt van Ellátva: 780 napra, napi adag 4×1 db,
kiváltható 3 doboz.. Kiváltható 2014.08.23-tól
Következő recepten minden adat ugyanaz a dátum kivételével:
Kiváltható: 2016.10.11-től
Most sírjak, vagy nevessek?

Lamár Krisztián answered 12 év ago

funny…

Sára Biró answered 12 év ago

Kedves György! Tudom nem vigasz,de annyira bonyolultak ezek az új programok,hogy a recept írást igen megnehezítik,legalább is nálunk a szakrendelőben így volt. Volt olyan,hogy bent volt egy o,aztán beírtam hogy 30 nap,rányomta,hogy 300.  Szerencsére már több háziorvos is felírja a receptet,mert különben a betegnek ötletet,tanácsot nem is lehetne adni. De gondolom javították a dátumot,mert így nem tudod kiváltani a receptet?!

rgyorgy answered 12 év ago

Telefonon kértem új receptet. Most mentem érte, ez már jó. A korábbi háziorvosnak volt a hibája, a Pc-nek még a gondolatát is kitiltotta a rendelőjéből.Az új háziorvosunk egy fiatal doki, akinél minden jól működik.
csak hát, a nővérkének be kell hoznia a lemaradást.

Gyöngyi answered 12 év ago

Én is használom a DCONT-ot, pillanatok alatt feltöltöm az adatokat. Szeretem. A naplót ettől függetlenül vezetem. Most amikor a kinyomtatott adatokat, ábrákat vittem az orvosomnak, megdicsért, azt mondta, ez olyan, amilyen a "NAGYKÖNYVBEN"  megvan írva. HbA1C 5,8 lett.