Felétek hogyan működik a testcsík felírása, kiváltása?

KérdésekFelétek hogyan működik a testcsík felírása, kiváltása?
rgyorgy kérdezte ennyi ideje: 12 év

Havi három dobozzal dukál nekem. Eddig kiváltottam 18 dobozzal, ami elfogyott. A következő receptet csak augusztus 23-án lehet kiváltanom.

35 Válasz
Best Answer
jaskó answered 12 év ago

Tudomásom szerint az intenzív inzulinterápiás kezelésben részesülő betegek részére havonta 3 doboz (150 db) csík felírása és kiváltása engedélyezett. Napi 4x, vagy több alkalommal inzulint beadó betegek részére. Ha valaki többet akar, akkor a plusz mennyiséget készpénzért megvásárolhatja. Én mindig havonta íratom fel a többi gyógyszeremmel együtt a csíkokat

rgyorgy answered 12 év ago

Azt hiszem, mindenki nevében megköszönhetem. Az Accuék valami nagy bűnt követhettek el 🙂
Ha legközelebb szellőztetünk, megtanítom repülni azt a drága vc mérőt.  :-))))

Sára Biró answered 12 év ago

 György az Accu-chek -től veszi a 77 Elektronika a tesztcsíkot, nem a mérőn a lényeg hanem az elfogyott csíkmennyiségen.

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Az Accu-val nem csak az a baj, hogy drága, hanem az is, hogy a magyar közönség elől elzárják az újabb fejlesztésű modelleket. Nálunk csak AccuChek Active nevű modell kapható, amelyiknek már a szakálla is ősz. Minden lehetséges módon promózzák, pl. most a Norbinál kajáló diabéteszesek juthatnak hozzá ingyen. De annyival drágább hozzá a tesztcsík, hogy pár hónap alatt az ingyenes készülék is ráfizetésessé válik. És az is igaz, hogy a magyar Dcont készülékek tesztcsíkjait is az Accu-Chek gyártója (a Roche cég) készíti. A vércukormérő készülékek 2-3 évente megérnek a bevizsgálásra. Ha ennél öregebb az Accu-d, akkor érdemes becserélni akciós Dcont Trend-re: https://egeszseg.keva.hu/kerdes/2006/

Sára Biró answered 12 év ago

 Szia Krisztián! Nekünk is hoztak a rendelőbe Accu-Cheket is,de már évek óta nem mérünk vele,pedig régebben biztonságos jó mérő volt. Valóban megér egy cserét. Egyre jobban tetszik a Trend. Krisztián egyszer kérdezted mely vizsgálatok szükségesek és valahova leírtam Neked,de szerintem akkor nem voltál itthon. Mindenképpen évente legalább egyszer kell teljes labor, T vérkép,CRP,máj,vesefunlció,koleszterin,,húgysav,ionok,vizelet, természetesen szemészet,na és EKG is illene,de hát ez.. Tényleg csinál nektek a háziorvos szűrésszerűen, vagy csak akkor ,ha panasz van.

jaskó answered 12 év ago

Vasárnap megrendeltem a Dcont.hu-n a számítógépes értékelőrendszerhez csatlakoztatható eszközöket. Ma meg is érkezett. 2000,-Ft áfával és szállítási díjjal együtt. Holnap este feltelepítjük a rendszert. kíváncsi vagyok hogyan működik. A bemutató részben nagyon értékesnek tűnő elemzéseket láttam. De direktben elküldhetem az orvosomnak is. valószinű erre is sor fog kerülni. Ha már bejáródtam és jól megy megírom a tapasztalataimat.

Sára Biró answered 12 év ago

 Nekünk is van már a számítógépre telepített program. Tervezi a cég,hogy egyszerűsített változatot csinálnak. Nagyon jó,de a naplót semmi nem helyettesíti.

jaskó answered 12 év ago

A naplózást nem hagyom abba, azt mindig viszem magammal, bármerre megyek.

Sára Biró answered 12 év ago

 Így van Jaskó. Látod itt az oldalon is hirdettem,de a környező betegek közül senki nem kért csatlakoztatható eszközt,pedig ingyen hozna a cég,csak az a feltétele,hogy telepítse fel és küldje be az adatokat.