Felétek hogyan működik a testcsík felírása, kiváltása?

KérdésekFelétek hogyan működik a testcsík felírása, kiváltása?
rgyorgy kérdezte ennyi ideje: 12 év

Havi három dobozzal dukál nekem. Eddig kiváltottam 18 dobozzal, ami elfogyott. A következő receptet csak augusztus 23-án lehet kiváltanom.

35 Válasz
Best Answer
jaskó answered 12 év ago

Tudomásom szerint az intenzív inzulinterápiás kezelésben részesülő betegek részére havonta 3 doboz (150 db) csík felírása és kiváltása engedélyezett. Napi 4x, vagy több alkalommal inzulint beadó betegek részére. Ha valaki többet akar, akkor a plusz mennyiséget készpénzért megvásárolhatja. Én mindig havonta íratom fel a többi gyógyszeremmel együtt a csíkokat

rgyorgy answered 12 év ago

Igen, ez így van ahogy írod kedves jaskó. A gondom csak az, hogy az augusztusi receptet nem tudom kiváltani csa a hónap végén. Az előbb sikerült megnéznem a betegéletutamat. Nyilvántartás szerint januárban nem váltottam tesztcsíkot, ezt nem értem.Visszamegyek a Kormányzati portálra, és megnézem a tavalyi gyógyszerkiváltásaimat is. Van jó hír is, áprilistól a havi tesztcsíkér 129 Ft-al kevesebbet kell fizetni. Az augusztusi receptem helyett kell újat kérnem, amit a hónap elején kitudok váltani.

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Mi az a betegéletút? Hogy lehet hozzáférni? Szerintem ez sokunknak új.

rgyorgy answered 12 év ago

Az OEP hivatalos információs oldala regisztrált felhasználók részére. Egyszerűen leellenőrizhető, hogy érvényes e a Taj kártyád, fizetik e utánad a járulékot. Fillér pontossággal meglehet nézni az összes kezelést amiben részesültél.Az összes gyógyszert, amit kiváltottál dátum szerint hol váltottad ki, ki írta fel doki bélyegzőszáma.Gyógyszer tejes ára, támogatás összege, mennyit kel a betegnek fizetni. Pontos összeg, mennyit költöttem a gyógyszerekre. Mennyit fizetett a kezeléseimért, műtétekért utánam a TB.
Érdekesség,az én nevemre, taj számomra az ország másik végében egy  orvos rendszeresen írta fel a gyógyszereket. Ugyanazon a településen mindig ki is váltották.Én azon a településen soha életemben nem voltam.
Regisztrálni csak az okmányirodákban lehet. A kormányzati portálon ma már rengeteg hivatalos ügyet lehet elintézni. Adóbevallástól földhivatali ügyek intézéséig nagyon széles a lehetőség.

Lamár Krisztián answered 12 év ago

köszi, hasznosnak tűnik, bár az okmányiroda elbizonytalanított… ha tehetetm elkerülöm.

Sára Biró answered 12 év ago

 Sziasztok! A korábban az Anita is egyik témakörnél írta,hogyan lehet megnézni az adatokat,de nem találom a kérdést. (amikor külföldön voltál Krisztián).

Sára Biró answered 12 év ago

 György melyik vércukormérő készüléket használod?
Havonta 3 doboz csík váltható ki ICT-s betegnél ( napi vagy többszöri szúrás esetén).

rgyorgy answered 12 év ago

Sárika, a gondozó javaslatára írja fel a háziorvos az inzulint, és tesztcsíkot. Négyszer szurom magam, tehát jár. A gond az, hogy az augusztusi receptet csak a hónap végén lehet kiváltani. Fogok új receptet kérni, megfelelő dátummal. Remélem, kapok. Optimumot használok, de tartaléknak van accu chekem.Mindkettőt támogatja az OEP, csak az utóbbi pár forinttal drágább.
Krisztián,
Én 9-10 éve regisztráltam. Akkor is az önkormányzatnál kellett. Azóta minden sokkal jobban működik. Én már a hivatalos ügyeim intézését nem tudnám elképzelni a magyarország.hu nélkül.

Sára Biró answered 12 év ago

 György az Accu-chek tesztcsík már támogatásra is nagyon sokba kerül(:- Mikor váltottak ki júliusban a testcsíkokat,letelt már a hónap ?  Egy héttel korábban lehet kiváltani a következő holnap receptjeit.

rgyorgy answered 12 év ago

Idén januárban egyáltalán nem kaptam tesztcsíkot. Az utolsót július 5-én váltottam ki. A következő recepten a kiváltási idő aug 23. Megnéztem a betegéletúton a tavalyi kiváltásaimat, és három havi adaggal kevesebbet kaptam.Megakartam nézni kíváncsiságból mennyit fizettem az accus csíkét, rosszul emlékeztem a kiváltás idejére. A 2010-es évet meg ma már nem tudom megnézni, elfogytak a belépési lehetőségeim.
És ahogy javasoltad, küldés előtt Ctr+c