Fejfájás

KérdésekFejfájás
Ati42 kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Korábban írtam,hogy a fiamnak gyakran van fejfájása. Kivizsgálás megtörtént,de szervi okot nem találtak. Viszont a migrént feltételezik,mely stresszre,időjárás változásra jön elő. Sajnos a frontok már a fiatal korban is kihatnak.   Esetleg tapasztalata ezzel kapcsolatosan van valakinek?

2 Válasz
Best Answer
Szabó Eszter answered 13 év ago

Kedves Ati42!
Ha valóban migrénes fejfájásról van szó, akkor nagyon fontos, hogy a fiú elegendő folyadékot fogyasszon, kerülje a túl fűszeres ételeket és az édességeket. Kezdődő fejfájás esetén érdemes először egy nagy pohár vizet innia, mert lehet, hogy csak nem ivott eleget. Ha negyed órán belül nem enyhül a fájdalom, akkor vizsont vegyen be valamit, megelőzendő a komolyabb fájdalom kialakulását.(Sajnos, saját tapasztalat) De ttől a frontérzékenység sajnos megmarad.
Ha megissza a napi két és fél liter folyadékot, és a panaszai semmit nem javulnak, akkor érdemes felkeresni egy fejfájás-ambulanciát, ahol még többet tudnak segíteni.

Ati42 answered 13 év ago

 Kedves Eszter,köszönöm a választ. Sajnos korábban colából is elég sokat fogyasztott,meg egyéb szénsavas üdítőkből,mint a fiatalok. A frontérzékenység nagyon rossz dolog. Az is jó,hogy nincs nagy baj,talán rendeződik.