Ez allergia lehet?

KérdésekEz allergia lehet?
Edina kérdezte ennyi ideje: 12 év

Sziasztok!Mostanában étkezés után elkezd a nyelvem és a szám zsibbadni-bizseregni(nem tudom leírni pontosan milyen érzés)nem mindig,de ha igen akkor csak étkezés követően egyből.Azt már Sáriék tudják rólam,hogy kéne hasi ultrahang,mert nagyon érzékeny az emésztőrendszerem.+Azt megfigyeltem ha valami "nem tetszik"a szervezetemnek egyből kicsi pattanások jelennek meg az arcomom.gondolom másoknak ilyenkor herpesz lesz,de arra nem vagyok hajlamos szerencsére.Van valami ötletetek mitől lehet?Van aki azt tanácsolta igyak meg ilyenkor egy pohár Calcium-Sandoz pezsgőtablettát,ha elmúlik tőle akkor valalmi allergia lehet.Legalábbis nála ez bevált.

12 Válasz
Sára Biró answered 12 év ago

Kedves Edina! Véleményem szerint ez is az emésztéssel függ össze,esetleg valóban lehet kálcium hiányod is mert abban szokott a száj bizseregni. Megpróbálhatnál B 2 vitamint,  a pezsgőtabletta helyett inkább a Calcimusc injekciót idd l meg . Voltál laborban,néztek Se Ca-szintet. Jó lenne egy kivizsgálásra elmenni,keresd fel a háziorvosodat!l

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Edina, hasonló esetben nekem a felső ajkam és az orrcimpám zsibbadt. B vitamin segít. Az a probléma, hogy az olcsó B vitamin kompxekben mindig van B12 is, ami hízlal. A "Milgamma Neuro" csak B1 és B6 vitamint tartalmaz. Vannak másfajta Milgammák is, oda kell figyelni, hogy a gyógyszertárban ne beszéljenek rá a például a "Milgamma N"-re, ami teljesen más összetételű.

Edina answered 12 év ago

A legutóbbi labornál:CAR összes kalcium-t találtam: 2,23mmol/l volt(januárban)elvileg a jó érték:2,2-2,60.van Milgammám de a megnevezésen kívül ez áll rajta:benfotiamin,cianokobalamin.(persze doboz kidobva)Az orvos látogatással így is gondban vagyok.A háziorvos már megírta a labor beutalót ide Dunakeszire,de nem jutok el érte csak jövőhét pénteken megyek Pestre,ráadásul le van rakva a portára,de az csak hétköznap érhető el.nem tudom eldönteni mi legyen,hisz itt nem fogadnak rendeléseken,mert nem Keszis vagyok.ahhoz az kellene,hogy itt legyen a tartózkodásim és itteni háziorvosom legyen.most azon vacilálok,hogy átjöjjek ide,de akkor a cukor miatt kihez mehetek?ráadásul Baranyi Évához szeretnék a Honvédba.Illetve Gödön az egyik háziorvos rokonunk és szívesen átvenne,de az már megint más város,bár könnyebb eljutnom oda,mint Pestre.+mindenképpen kell valaki aki a háziorvosnak kiadja a javaslatot.

Nanita answered 12 év ago

Edina, a gyermekeim és én magam is allergiás vagyok. Az arcon megjelenő kicsi pattanás szerűek, piros pöttyök, száj és nyelv zsibbadás, feldagadás lehet allergia tünet is. Amikor ezek a tünetek jelentkeznek akkor mit eszel?

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Edina, a Tiamin=B1, Cianokobalamin=B12. Ez utóbbit a cukorbetegeknek célszerű kerülni, mert hízlal.

Edina answered 12 év ago

Nagyon változó és elég szélsőséges, mert hamburgertől kezdve a házilag készített húslevesig.Így még eddig le sem bírtam szűkíteni a lehetséges okozókat,de Anita most,hogy írod ma reggel be is dagadt a szám.de most is érzem,hogy feszül és vacsira husi levest ettem,ráadásul nagyon is jól esett.Lehet köze a húsfogyasztáshoz?Egyik ismerősöm szerint a húsfogyasztás miatt vannak izületi gondjaim ,mert állítólag az A vércsoportosoknak nem tesz jót és tényleg ha többet eszem kezem bütykei -lábam jobban fáj.Krisztián akkor most már gyanítom,hogy azok a plussz kilók honnan vannak :-)persze többnyire a hypok miatti többlet ch miatt.

Klári answered 12 év ago

Kedves Edina!

A tüneteid valóban Taplalék Allergiara utal.

Sajnos kideríteni nem könnyű feladat.

Első lépésként ajanlom a napló vezetését kb 2 hétig.

Mit ettél, ittal volt vagy nem volt tünet.

Tünet esetén mik voltak ezek: hasmenés,kiütés, zsibbadas stb…

Ez nem vezetne ,érdemes lactózmentes tesztel kezdeni, majd a gyógyszertarban lehet kapni Biocard tesztet a Coeliakia =lisztérzékenység kiszűrésére.

Sajnos a tejnél van még a tejfehérje érzékenység is.

Nem írtad hogy a súlyod stagnal vagy esetleg fogyas is fenn all e?

Szívesen segítek hívj:  0620 9928658

Edina answered 12 év ago

Köszönöm szépen!Hívlak Klári.

Edina answered 12 év ago

Sziasztok!Köszönöm Klári a tanácsokat amit telefonon adtál.Folyamatosan figyeltem és rájöttem nem étel okozza a tüneteket.Nem tudom melyik jobb,de ha hypozok és eszek akkor szoktak jelentkezni a tünetek.

katalin answered 12 év ago

Nekem az also állkapcsom szokott zsibbadni de miota savlekötöt szedek alig jön elö.