Eucreas első bevétele

KérdésekEucreas első bevétele
G Zsóka kérdezte ennyi ideje: 10 év

65 éves vagyok, 2 éve 2-es típusú cukorbeteg. Ma voltam először diabetesz szakrendelésen, mivel az eddig jól bevált gyógyszerem már nem használ. 10-16 között van a cukorszintem. Eddig napi 1Glacladat és 2x 850 mg Meforált szedtem. A szakrendelésen azt a tanácsot kaptam, hogy az eddigi gyógyszereim már hatástalanok, ezért 2×1 50mg/1000mg Eucreasra térjek át. Reggel és délben bevettem az eddigi gyógyszerem. Most – vacsora után- bevehetem-e az első szem Eucreast?

Köszönöm a választ.

3 Válasz
Sára Biró answered 10 év ago

 Üdv.az oldalon Zsóka! Gondolom az este bevetted az első szemet. 
Azon gondolkoztam,hogy délben milyen gyógyszert szedhetsz,mert nincs felsorolva?
Az Eucreasban két fajta gyógyszer van az egyik a korábban szedett metformin, a másik hatóanyag a vildagliptin.Érdemes akkor bevenni amikor  elkezdesz enni. A vildagliptin az étkezés utáni vércukrot csökkenti. Ez nem hypoglikémizáló gyógyszer, a Gliclada viszont az. Néhány vércukormérés szükséges étel előtt és étel után 1.5 órával,illetve egy éjszakai mérés( 2-3 órakor) 

G Zsóka answered 10 év ago

Kedves Sára!

Nagyon kedves vagy, hogy válaszoltál. Délben 850 mg Meforált vettem be. Nem mertem este bevenni az Eucreast. Ma reggel bevettem és este is. Nagy reményeket fűztem hozzá, de a vércukor szintem nem mozdult. Egész nap 12 volt, vacsora után 16 lett. Kétségbe vagyok esve, mivel a 165 g szénhidrát diétát tartom szigorúan.  Kerékpározom, gyalogolok. ideális a testsúlyom. Hány nap után kezd hatni ez a gyógyszer? Kétségbe vagyok esve.
Üdv: Zsóka

Sára Biró answered 10 év ago

 Zsóka néhány napnak el kell telnie. A Gliclada kimaradt?
Egy étrendi napló is segítene,mert sokszor a diétába is hiba csúszik.Figyelj meg egy-két napot , írd le mikor,mit,mennyit eszel, és olyankor mérj egyet-egyet.