Étkezési napló és a fogyókúra. Próbáltatok naplót vezetni?

KérdésekÉtkezési napló és a fogyókúra. Próbáltatok naplót vezetni?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Tudom elcsépelt dolog már ez a fogyókúra téma,de örök gond. Volt egy inzulinos hölgy aki"alig evett és reggel semmit" és mégis hízott!!!
Őszintén mondom ma jelentkezett   2×4 nap étkezési naplót vezetett és örömmel újságolta,hogy jók a vércukor értékei és fogyott 2 kg-t. Azt mondja visszatért az életkedve,az unokái segítenek neki a naplóvezetésben.
Na olyan is volt aki a 3 hónapos diéta sikeréről és buktatójáról beszélt. 
Higgyétek el néhány napig érdemes naplót vezetni,mert meglepő érdekességek derülnek ki!

24 Válasz
Best Answer
Lamár Krisztián answered 12 év ago

Szerintem a "gazda nélküli" kalóriák nem a főétkezések alatt kerülnek be a szervezetünkbe. Én úgy gondolom, hogyha valaki a saját étkezési szokásait úgy értékeli, hogy "alig eszek valamit" az valójában a féktelen és megrögzött nassolást jelenti. Szerintem ez pszichés problémára vezethető vissza.

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Jó reggelt!Edina ezekkel a mozgás dolgokkal én is igy vagyok de csak manapság azaz mondjuk inkább gyenge 3-éve,a betegségeimből adódnak amúgy!! Régebben nagyon sokat dolgoztam ,konyhán voltam,de mellette heti takaritásaim is voltak,( ausztriába dolgoztam)-évekig!!Tehát mozgás az volt,pedig akkor már pajzsmirigybeteg voltam,de dolgoztam mert szerettem csinálni a munkáim!!Aztán jöttek a betegségek egymás után,és a sok gyógyszer persze elkezdtem lassulni,most sajna el is fáradok pedig akarok sokat tenni venni!! Ez már igy lesz 51-éves vagyok ,ami megy megy, ami nem nem,de próbálom!!

Halász Gabriella answered 11 év ago

Sziasztok! 🙂

Már többször írtam, lassan két éve, hogy inzulinos cukorbeteg vagyok. 🙁 Már a kórházban írtam, vezettem, hogy mikor mennyi volt az értékeim, mikor mit kaptam enni. Már csak azért is jó volt hogy el tudjak indulni otthon, hogy mit ehetek. Persze mint kiderült nem mindig azt kaptuk, ami jó lett volna! 🙁 A pótvacsi pld. egy doboz kefír volt…., ami köztudott gyorsan felszívódó kaja. A kefir mindennapos pótvacsi volt.

Szóval ahogy hazajöttem folytattam a füzetben való írást. Mindent. Kezdtem a reggeli cukor eredménnyel, hogy mennyi inzulint adtam be, hogy mit reggeliztem és így tovább…. egész addig míg le nem feküdtem. Beírtam, ha elmentem vásárolni, hogy mennyit cipekedtem, hogy mikor voltam rosszul. Ha netán éreztem, hogy remegek, hogy feszült, ideges vagyok, vagy épp izzadom, már  mértem is a cukromat. Ilyenkor általában alacsony volt. Előkaptam a szőlőcukros kis dobozomat, meg egy pohár vizet, esetleg kekszet és már jobb is volt. Fél óra múlva megmértem újból a cukros és megnyugodtam.

Beírtam, hogy mit és mennyit dolgoztam, cipekedtem, hogy mennyit tudtam sétálni, fájt-e a lábam, milyen meleg volt (nyáron), mennyire bírtam, hogyan aludtam. Vagy hogy elaludtam-e az ebéd után, vagy nem??

Azóta is írom a füzetbe rendületlenül a dolgokat. Egy helyen vannak, ha megyek a szakrendelésre ellenőrzésre – viszem magammal. Néha a doktornő megnézi, ha netán jelzem neki, hogy ekkor, meg ekkor magas volt a cukrom – ezt jelzem a cukor naplóban is egy felkiáltójellel.

Azt hiszem erről nem fogok leszokni, és nem is akarok. Jó visszané7zni a dolgokat, és ha tényleg nem okés valami, akkor változtatni, elgondolkodtatni, sőt!! — utána érdeklődni. Én nem szégyelem, és meg is teszem.
Szerintem néha a doktornőnek elege is van belőlem! 🙂

Persze azt nem tudom, hogy ha dolgoznék hogyan oldanám meg ezt a kérdést! 🙁
El sem tudom képzelni, hogy mit tesznek azok a cukorbetegek, akik netán éjszaka dolgoznak????
Azok hogy tudják betartani az érkezést??……., merthogy ha dologznak -fizikai munkát végeznek- nem bírják a munkát, lemegy a cukruk!

Sára Biró answered 11 év ago

 Természetesen nincs idő minden nap étkezési naplót írni, azt viszont be kell jegyezni a naplóba,hogy ha magas a vérc. mit ettem, vagy mit csináltam ?  Időnként 2-3 napot azért jó leírni, illetve naplót vezetni , mert akkor fény derül olyan dolgokra ,amire nem is gondoltunk. 

Pityu answered 11 év ago

Másfél éve folyamatosan, minden nap vezetem a naplóimat. Sokat változott, bővült tartalmát, és célját tekintve az Étkezési Naplóm a Keva.-n olvasott vélemények, tapasztalatok, tanácsok hatására. Nem csak az étkezést találom meg benne, hanem a mozgás, a terhelés adatait (idő, igénybevétel, stb.) is. Nagy segítség az ember mindennapjainak alakításában. Zárójelben jegyzem meg, ha megkérdezik mit fözzünk, mit ennél, akkor a naplómban mindig találok segítséget, csak bele kell lapozni.