Észrevesztek valamilyen változást az évszakok változásakor?

KérdésekÉszrevesztek valamilyen változást az évszakok változásakor?
jaskó kérdezte ennyi ideje: 11 év

Nekem ilyenkor tavasszal csökken az inzulin igényem. Ősz kezdetén felerősödnek a neuropátiás fájdalmaim. Télen, valószinű, hogy a kevesebb mozgás és az étrend változás miatt több inzulinra van szükségem.

28 Válasz
Best Answer
Marika answered 11 év ago

A meleg idő  beálltával bizony nekem is vannak 3.6 4.4 körüli értékeim és mellé még a fizikai aktivitás is megnőtt ha nem mérnék rendszeresen hogyan tudnám követni a gyorshatású inzulin csökkentését ? Éjjel is szinte minden éjjel mérek , rossz alvó vagyok és nem okoz gondot felkelni és mérni . Éjjel éjfélkor és hajnali háromkor mérek !!! Igaz , hogy így majdnem a duplája tesztcsíkot használok fel mint amennyit felírhatnak , de megéri , hogy nyugodt legyek,

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

Észre bizony!! Régóta igy van már hogy megérzem,47-éves korom óta ugyanis akkor kezdődött nálam a változókor:-(

Pityu answered 11 év ago

És előtte hogyan érezted a tavasz közeledtét, Kedves Zsuzsa? Csak pozitívan, nekem most a tavaszi hangulat, a mozgás nagyon jót tesz.

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

Kedves Pityu azelőtt semmi probléma nem volt az évszakok váltásával ,soha még a fejem sem fájt !!!Mostanság az akarat erőm az életem fontos része!!!Kapaszkodni mindig valamibe !!És nevetni molyogni még ha nehéz is!!! 🙂

rgyorgy answered 11 év ago

Az évszakok változása nincs rám hatással. A frontoknál szokott ritmuszavarom lenni, de nem sűrűn. Ami meghatározó nálam a kánikulai meleg. Akkor nagy mértékben kellett emelnem a napi inzulin mennyiséget, és így is magasabbak voltak a cukraim a megszokottnál. Lehet, hogy nem a frontokra kell figyelnem, hanem a napi átlaghőmérsékletre. Tud valaki olyan oldalt, ahol ezt napi rendszerességgel lehet követni?

Halász Gabriella answered 11 év ago

Énnekem is a jobb idő hatására (??!! ) kevesebb inzulin kell.
Télen persze eleve kevesebbet is mozgok, úgyhogy lehet, hogy a magasabb adagolás ennek a következménye is lehet! 🙁
A fejem szerencsére nem szokott fájni, viszont hónapok óta inkább  az ízületeim! 🙁

A nyári hőség viszont ki készít! Levert leszek és nagyon nem bírom! 🙁

Kedves György!
Én a köpönyeg.hu oldalt szoktam mindennap megnézni. Előre lehet 15 nappal (aránylag nagy valószínűséggel) tudni, hogy milyen idő lesz!

rgyorgy answered 11 év ago

Köszönöm Gabriella, nagyon jó a köpönyeg, megnéztem. Én a helyidőt az irányítószám alapján is nézem:
http://www.bayercropscience.hu/weatherforecast/

Halász Gabriella answered 11 év ago

Köszönöm György, hogy megosztottad ezt az oldat. még nem ismertem, de nagyon tetszik! 🙂

Szabó Judit answered 11 év ago

A nyári nagy hőségben nekem is kevesebb inzulinra van szükségem. A frontokra való érzékenységet eddig még nem vettem észre.

Sára Biró answered 11 év ago

Kedves György! Eddig nem írtál a ritmuszavarról  most különösen szeretném felhívni a figyelmed arra,hogy ne tartsd túl alacsonyan a vércukor értéked,mert a hipo alatt gyakori a ritmuszavar. Nem lehet, hogy a ritmuszavar alatt hipóztál? Megmérted a vércukrod?
Nagyon sok betegnél csökken az inzulin adag a melegben. Többiek,mit tapasztaltatok?? 

jaskó answered 11 év ago

Ma sorozat hypo. Éjjel 01.00 2,5, reggel éhgyomorra 8,1. 3E Nr, Délben 3,5. 2E NR. Délután 3,3. Vacsora előtt 3,5.  Nr-t nem adtam. 19.oo kor 3,2. Már nyakig vagyok kajával. Ettem rendesen és viszonylag keveset mozogtam. Most viszont "körbenyaltam" a mézes bödönt. Csak a bejelentett anticiklonra gyanakszom, egyszerűen más oka nem lehet. Éjjel felhúzom az órát, muszáj  lesz kontrollt csinálni.