Érszűkület

KérdésekÉrszűkület
Milány Tiborné kérdezte ennyi ideje: 10 év

 Tudna valaki tanácsot adni, hogyan lehetne a gyógyszeres kezelésen kivül, javitani az érszűkületes lábakon?!

28 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 10 év ago

 Szia! Fontos a napi rendszeres séta, gyaloglás, jó hatású a lábtorna
Gyakorlatok itt:
https://egeszseg.keva.hu/kerdes/1487/
Lehet olyan lábfürdőt csinálni,hogy egyik lavórban hideg, a másikban meleg víz, és a lábat egyikből a másikba meríteni.

Milány Tiborné answered 10 év ago

Nem jól emlékeztem, a fokhagymát egy hónapja eszem, fel lett jegyezve. A koleszterin szint miért emelkedik meg javuláskor? Miknek az értékei estek vissza a határértékekhez neked? Tudom, hogy ezzel nem lesz végleges gyógyulás, csak ne rosszabbodna tovább. Januárban elég sokat szenvedtem, legalább annyit elértem, hogy csökkentek a panaszok. Most rendeltem magamnak egy Nikken talpbetétet, remélem ezzel is tudok majd javitani az állapotomon. Te erről hallottál már valamit? Várom válaszodat!! A Szemeddel mi a helyzet? 

jaskó answered 10 év ago

A HDL ("JÓ") magasabb lett a határértéknél, az LDL ("rossz") alacsonyabb lett az elfogadott értéknél, illetve az átlag koleszterinszintem is határérték alá esett vissza és azóta is tartom ezeket az értékeket. Először az átlagom lett magasabb, állítólag a lerakódások oldódása miatt. Remélem nálad is hasonló an fognak alakulni az értékek.A talpbetétről semmi tapasztalatom nincsen, de már az is jó hír, ha enyhültek a panaszaid. A szemem jól alakul és már nagyon várom a következő műtétet. most kicsit zavar a két szem közötti különbség, de már csak 3 hét és a bal szemem is rendbe teszik.

Milány Tiborné answered 10 év ago

 Szia Jaskó! a 3 havi fokhagyma evés és a citrom-fokhagyma kúra eredményei:triglicerid 2,1 volt most1.64, HDL koleszterin 1,41 volt, most 1,43, koleszterin 3,5 volt, most 4,4 lett.  HbA1c 7,6%. Mi a véleményed?

Milány Tiborné answered 10 év ago

 Jaskó! Még annyit ,hogy MCHC eredmény minuszban van régi 331 mostani 322 és 330-tól jó ez a hajszálerekkel van kapcsolatban jól tudom?!

jaskó answered 10 év ago

Szia! Ha a HDL emelkedik az nagyon jó. Az össz koleszterin érték emelkedésére továbbra is számíthatsz. Tapasztalatom szerint ez a fokhagyma fogyasztás következménye, hiszen tisztul az érfal. Ez csak átmeneti jellegű lehet. ( nálam így volt) Később ez lecseng és beáll. Igaz ez kb 6 hónap után rendeződik. A fokhagyma nem bomba, de tartós fogyasztása nagyon hatásos. Ha javul a HDL és oldódik a lerakódott  koleszterin, ez egyértelműen jó hatással lesz a hajszálerekre. Nekem stabilizálódtak az értékeim és tartósak is maradtak. Remélem a Te panaszaidon is segíteni fog. De azért továbbra is csak azt mondom: a fokhagyma sokat segít, de nem csodaszer!!!

Milány Tiborné answered 9 év ago

 Szia Jaskó! Rég beszéltünk! Csak azt szeretném veled tudatni, hogy 1 év fokhagyma evés után a HDL koleszterin szintem 1,43-ról 1,52-re emelkedett.

Sára Biró answered 9 év ago

 Anita nem fáj a gyomrod a fokhagymától.Úgy szedted ahogy a Jaskó ajánlotta?

Milány Tiborné answered 9 év ago

 Nem fáj a gyomrom, igen úgy szedem, ahogy Jaskó ajánlotta.