Érszűkület

KérdésekÉrszűkület
Milány Tiborné kérdezte ennyi ideje: 10 év

 Tudna valaki tanácsot adni, hogyan lehetne a gyógyszeres kezelésen kivül, javitani az érszűkületes lábakon?!

28 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 10 év ago

 Szia! Fontos a napi rendszeres séta, gyaloglás, jó hatású a lábtorna
Gyakorlatok itt:
https://egeszseg.keva.hu/kerdes/1487/
Lehet olyan lábfürdőt csinálni,hogy egyik lavórban hideg, a másikban meleg víz, és a lábat egyikből a másikba meríteni.

Milány Tiborné answered 10 év ago

 Ezzel tisztában vagyok Jaskó, tudom ,hogy nem csodaszer, a gyógyszereimet szedem, csak kiegészitésként alkalmazom. Egy kicsit mindig kell valamiben reménykedni!!! A citromos készítmény: citrom 5 db, fokhagyma 30 gerezd, 1L viz. a fokhagymára gondoltam, hogy nem sok e egyszerre?!

rgyorgy answered 10 év ago

Kedves Milány Tiborné,
Tapasztalatból tudom, nagyon sokat javított rajtam a Mátraderecskei Mofetta Gyógygáz fürdő kúra. Két alkalommal vettük igénybe. Először magánszálláson laktunk, másodszor naponta lementünk busszal Budapestről. Idén is tervezünk egy kezelést ráadásul már az OEP támogatja, így sokkal olcsóbb.
Mellékelek elérhetőséget, de ezenkívül sok helyen van róluk info.
http://mofetta.lap.hu/
http://mofetta.webnode.hu/elerhetosegek/

http://www.webbeteg.hu/cikkek/pr/14432/mofetta-kezeles

jaskó answered 10 év ago

Én a 3 gerezd fokhagymát, plusz még a cseppeket együtt fogyasztva tartottam soknak. Külön külön nem. A citromos léből mennyit kell fogyasztani, mert ezt a receptet nem ismertem. Én csak a gerezdeket ettem, eszem folyamatosan. A mofettáról én is hallottam, ráadásul jókat. Egy nagyon jó barátom a lábával kínlódik. Ő jár oda minden évben a feleségével és egy baráti házaspárral Valamennyien csak jót mondtak róla.

Milány Tiborné answered 10 év ago

 Kedves rgyörgy! Tudok Mátraderecskéről, az orvosom is tudna beutalót adni, csak elég messze van hozzám, meg 15 napra nem zárhatom be a boltomat. Én Aggtelekhez lakom közel, pest innen 240km. A hétvégén Berekfürdőn voltam, ott ajánlotta az egyik ismerősünk,hogy Erdélyben, Borszéken van ilyen  és nagyon olcsó, szinte csak a szállás kerül pénzbe. De a távolság miatt oda se fogok eljutni.

Milány Tiborné answered 10 év ago

 Jaskó!A ciromos léből 21 napon át 1 kupicányit ir minden nap Étkezés ellőtt, utána 8 nap szünet és megint a 21 napos lé ivása. Egy evőkanálnyit iszom, meg a 3 cikk fokhagyma, így sok szerinted?! Nincs tőle semmi bajom.

jaskó answered 10 év ago

Ha bírod, csináld. Én nem tenném, csak az egyik variáció mellett maradnék és időnként cserélném. Közben figyelném és jegyezném a tapasztalatokat. ne felejtsd, néha a sok akár ellenkező hatást is kiválthat és nem feltétlenül hatásos. Figyelj a mértéktartásra.

rgyorgy answered 10 év ago

Én is jónak tartom a hideg/meleg vizes lábfürdőt. Érdekességképpen, hogy házilag is lehet szénsavfürdőzni
http://korrekt.gportal.hu/gindex.php?pg=28121412
Persze az árát nem az én zsebemhez igazították.

Milány Tiborné answered 10 év ago

 Kedves Jaskó! Két hét fokhagyma evés és egy hét citromos- fokhagyma lé ivása után javulást érzek a lábamban!!!

jaskó answered 10 év ago

Nagyon örülök, ha tényleg javulást érzel! De ne felejtsd, hogy sajnos ez sem hoz feltétlenül végleges javulást. Igaz, ha csak valamennyit enyhülnek a panaszok, akkor már annak is lehet örülni. Folytasd a kúrát! igazából tartós eredményt csak a hosszabb kúra hozhat. Ráadásul, ha a gyomrod bírja, akkor akár életed végéig folytatható, mert nincs mellékhatása. Van esély arra is, hogyha végleges gyógyulást esetleg nem is hoz, de nem romlik tovább. Majd a 3 hónap múlva esedékes állapotodra leszek kíváncsi. Nekem akkor kezdett igazából hatni. Sőt a laborvizsgálatkor a koleszterinszintem átmenetileg jelentős mértékben megemelkedett. állítólag az jelzi igazából a jótékony hatás beindulását. Ezt követően rövid időn belül minden értékem a normál határértékek közé esett vissza és jelenleg is ott van. Ha orvoshoz mész, feltétlenül említsd meg, hogy mit csinálsz! A vérnyomásod hogyan alakul?

jaskó answered 10 év ago

Még annyit, hogy minden változást naprakészen jegyezz le. Mit tapasztaltál, mit érzel? Mióta folytatod a kúrát stb! Milyen koleszterinértékeket mértek? (LDL, HDL, normál átlag)