Érszűkület

KérdésekÉrszűkület
Milány Tiborné kérdezte ennyi ideje: 11 év

 Tudna valaki tanácsot adni, hogyan lehetne a gyógyszeres kezelésen kivül, javitani az érszűkületes lábakon?!

28 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 11 év ago

 Szia! Fontos a napi rendszeres séta, gyaloglás, jó hatású a lábtorna
Gyakorlatok itt:
https://egeszseg.keva.hu/kerdes/1487/
Lehet olyan lábfürdőt csinálni,hogy egyik lavórban hideg, a másikban meleg víz, és a lábat egyikből a másikba meríteni.

jaskó answered 11 év ago

Fokhagyma-fokhagyma-fokhagyma!!! Minden formában és minden mennyiségben. Nálam nagyon hasznosnak és tartós hatásúnak bizonyult. Naponta, éhgyomorra ettem, eszem két-három gerezdet, majd mérek, szúrok és csak ezután reggelizem. Így az első gyomormozgással távozik és még az "illata" sem érződik igazán. Ha előbb eszem és utána fogyasztom, akkor akár órákig érzem az illatát. Ha valaki nem, bírja így fogyasztani, van nagyon sok egyéb formában tabletta, olaj, alkoholos kivonat stb. Úgy is hatásos. csak a tartós szedés eredményes. A hatás kb három hónap múlva jelentkezik. Kb ennyi idő kell ahhoz, hogy elkezdődjön az érfalak megtisztulása. Én orvosi ellenőrzés és labor vizsgálat mellett csináltam. Nekem nagyon bevált.

Milány Tiborné answered 11 év ago

 Szia jaskó!Tavaly voltam októberben kórházban és utána kezdtem el az alkoholos fokhagyma kúrát , 3 hónapig csináltam minden nap rendszeresen . Most októberben megint voltam, akkor már a nyakamon is észlelt lerakódást az orvosom,  egy kicsit csalodtam is a fokhagymában. De ki fogom próbálni a te módszeredet is!!

Milány Tiborné answered 10 év ago

 Szia Sárika! Kaptam egy futópadot, amin csak lépegetek, sétálok , mivel ez mechanikus elég megterhelő a lábamnak, eleinte fájt is. Ártok vele magamnak vagy hatásos lesz a továbbiakban?

Sára Biró answered 10 év ago

 Olvasom,hogy szemműtéted lesz,vigyázz nehogy megerőltesd magad,kérd ki az orvosod véleményét!
Mozgást mindig fokozatosan szabad kezdeni,mind az intenzitást,mind az időtartamot illetően.

Sára Biró answered 10 év ago

 Majd számolj be a futópaddal kapcsolatos tapasztalatról.

Milány Tiborné answered 10 év ago

 Szia Jaskó! A héten elkezdtem a fokhagyma kúrát, amit ajánlottál. Tapasztalatod szerint mikortól várható egy kis javulás? Mostanában gyakran zsibbad a lábam, erre nincs valami javaslatod? Köszi előre is!!

jaskó answered 10 év ago

Ha igazából sikeres a kúra, akkor kb 3 hónap múlva már kifejti a hatását és elkezdődik a javulás. De azért arra számíts, hogy emberből vagyunk és mindenre másképpen reagálunk. Egyéni érzékenység és a károsodás mértékének függvényében ez az időszak természetesen változhat. Egyet biztosan tudok és ezt merem is állítani: Nálam és néhány közeli ismerősömnél bejött, hatott és javultak a problémák. De mint annyi más, ez sem csodaszer, viszont káros utóhatása nincs!

Milány Tiborné answered 10 év ago

 Szia Jaskó! Két hete   2-3 cikk fokhagymát eszem reggeli előtt, ahogy tanácsoltad. Tegnap elkezdtem a citromos-fokhagymás lé fogyasztását is. Szerinted nem lesz így sok? Az érszűkületemet szeretném vele rendbehozni.Várom válaszodat!!! Jobbulást a szemednek!

jaskó answered 10 év ago

Azért hiú ábrándokat ne táplálj!! Szerintem az egyik fajta is bőven elegendő. Válaszd bármelyiket, bizonyos idő után cseréld fel., De atzért csodát ne várj. mindannyian mások vagyunk. A szervezetünk minden helyzetben, mindenre másképpen reagál. A fokhagyma kúra is kitartást igényel, mert csak lassú folyamat (hónapok) végén hoz eredményt. Kiegészítheti, de nem helyettesítheti a gyógyszereid hatását. Szakvizsgálatok alkalmával említsd meg a kezelőorvosodnak, hogy mit csinálsz, mert befolyásolhatja a kezelés eredményességét.  De jól jegyezd meg: a fokhagyma, épp úgy mint más gyógyszer, vagy természetgyógyászati készítmény, nem csodaszer, de hasznos és alkalmas bizonyos problémák megelőzésére, kezelésére. De arra nem alkalmas, hogy évek, évtizedek elhanyagoltságát kijavítsa! A citromos készítmény összetételét nem ismerem. mindenesetre csak azt tudom mondani, hogy a napi három gerezdnek már egy idő után eredményt kell felmutatni. Ha a másik készítményben is hasonló mennyiségű hatóanyag van, akkor minimum háromhavonta cseréld őket. Ez a kúra, ha az emésztőrendszered elviseli, akkor akár évekig is eltarthat. Nem káros legjobb a saját kertben termesztett, vegyszermentes  hagyma fogyasztása. Ha esetleg panaszt okoz, akkor érdemes váltani a kivonatokra, a fokhagymatartalmú kapszulák fogyasztására. Majd figyeld a vérnyomásod alakulását és a laboreredmények változásait. Örülnék, ha segítene, de ismételten csak azt tudom mondani: nem csodaszer!