Érdekes kérdéssel fordultak ma hozzám, kérlek segítsetek!

KérdésekÉrdekes kérdéssel fordultak ma hozzám, kérlek segítsetek!
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 11 év

 Milyen okos praktikátok van arra,hogy tudjátok beadtátok-e az inzulint?
Én arra gondoltam,hogy kell készíteni egy kártyát,amit mindig kiveszünk, beadó toll tartójából,ha beadtuk az inzulint.
Ötlet? Kíváncsian várom:-)

13 Válasz
Best Answer
Nanita answered 11 év ago

Én a következőt találtam ki, mivel az elmúlt félévben mint tudod eléggé zűrős volt az életem és bizony 2x előfordult hogy elfelejtettem beadni.
A telefonomban beállítottam, hogy ebéd és vacsi előtt csilingeljen amikor be kell adnom az inzulint. És csak akkor nyomom ki a készüléket, amikor már a toll tutira a kezemben van. 🙂

Györgyi Oldalne answered 11 év ago

Én a kövtkezőképen oldottam meg: Az insulint/a nappalit/ a hütőben tartom, és miután 3–szor adom be a nappalit, mindig másik polcra teszem, és innen tudom,h beadtam-e már.

Lamár Krisztián answered 11 év ago

Nekem az "elfelejtés" két alapvetően küölnbőző esetével van dolgom. Az első eset, hogy elfelejtem beadni, amikor ideje lenne. A másik, amikor 1-2-3 óra múlva pánikszerűen tör rám a gyötrődés, hogy vajon beadtam-e, és minél jobban erőlködöm, annál bizonytalanabb vagyok. Nekem is az Anita által már említett mobil telefonos módszer vált be, annyi módosítással, hogy amikor eljön az idő, a telefonom nem folyamatosan, hanem 10 percenként "nyaggat" és csak akkor állítom le, miután beadtam a bázist.

Sára Biró answered 11 év ago

 Üdv.az oldalon  Györgyi! A használatban levő inzulint jobb szobahőmérsékleten tartani. A módszeredre esetleg  egy  polcos  szekrény megoldás lehetne. Nyáron amikor 27-28 fok van a lakásban akkor természetesen a hűtőben kell tárolni!
Lehet a telefonos megoldás a leggyakoribb?:-)