Érdekes kérdéssel fordultak ma hozzám, kérlek segítsetek!

KérdésekÉrdekes kérdéssel fordultak ma hozzám, kérlek segítsetek!
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 11 év

 Milyen okos praktikátok van arra,hogy tudjátok beadtátok-e az inzulint?
Én arra gondoltam,hogy kell készíteni egy kártyát,amit mindig kiveszünk, beadó toll tartójából,ha beadtuk az inzulint.
Ötlet? Kíváncsian várom:-)

13 Válasz
Best Answer
Nanita answered 11 év ago

Én a következőt találtam ki, mivel az elmúlt félévben mint tudod eléggé zűrős volt az életem és bizony 2x előfordult hogy elfelejtettem beadni.
A telefonomban beállítottam, hogy ebéd és vacsi előtt csilingeljen amikor be kell adnom az inzulint. És csak akkor nyomom ki a készüléket, amikor már a toll tutira a kezemben van. 🙂

Sára Biró answered 11 év ago

 Anita ez jó ötlet,köszi! Más mit próbált?
Azt nem írtam,hogy a kedves beteg nem is idős:-)
A paciens nem emlékezett , hogy beadta-e az inzulint csak megmérte a  vércukrot és   15 mmol/l volt 🙁

Hné M Melinda answered 11 év ago

Igy már sajnos én is jártam,szerencsére csak elvétve. Volt,hogy jól bevacsiztam, aztán utána gondolkodtam,hogy vajon az inzulint beadtam-e. A férjem azt mondta, húzzak strigulát amikor beadom a vércukor mérő naplóba, vagy pöttyözzek, de az a baj,hogy időnként a naplót is elfelejtem írni. Szerencsére a vércukormérőn van memória. Egyébként nekem volt olyan tollam- nagyon szerettem- ami jelezte,hogy beadtam-e az inzulint és azt is,hogy mikor,ilyen óra szerű volt a kijelzőjén, ez olyan volt mint egy mobiltelefon,nem tollhoz hasonlított, sajnos tönkrement, javíttatni nem lehet, és nem is tudtam ilyet beszerezni.  

Sára Biró answered 11 év ago

Melinda a Humapen Memoir volt az? 

Géza Horváth answered 11 év ago

Én az éjszakait szoktam elfelejteni,most az órát állítottam ébresztésre azóta nincs gond!Ha ritkán elfelejtem a reggelit vagy a délit és közvetlen utána eszembe jut,simán beadom az adagot,még nem volt gond belőle!

Sára Biró answered 11 év ago

 Üdv.Kedves Géza! Analóg inzulint étkezés után is be lehet adni, a bázis inzulin elfelejtése nagyobb gond.

jaskó answered 11 év ago

Melinda minden bizonnyal az INNOVO készüléket használta. Én is azt használtam nagyon sokáig. Valamiért leálltak a gyártásával. A NovonRapidot adtam vel. 12 órás időszakon belül mutatta, hogy hány órával korábban adtam be az inzulint. Sajnálom, hogy már nincs. Én mérés előtt kiveszem a tollam a kicsi bóröndből és csak akkor  rakom vissza a helyére, amikor beadtam, de akkor viszont azonnal. Egyébként én is jártam már így többször is Sárikának igaza van, a hosszú hatású kimaradása durvább dolog. Egy kérdésemben már írtam erről. Végül is az  is megoldható, csak nagyon észnél kell lenni.

Hné M Melinda answered 11 év ago

 Igaza van Jaskónak! Az Innovo volt, nagyon jó kis szerkezet volt.

katalin answered 11 év ago

Ez nagyon jo kérdés én is gondolkodtam már sokszor hogy beadtam vagy nem.Igazábol még az igazi megoldást se találtam meg.A telefonom nekem is be van állitva de van ugy pont akkor nem érek rá.

Erzsok answered 11 év ago

 Az Én modszerem a legbiztosabb!Nem csak én hanem a férjem is figyeli az idöt egyszerre eszünk és mindig szól elötte! Máskülönben mindig elöhagyom a tollat akkor még nem adtam be,de beteszem a helyére ha kész vagyok,igy a toll helyzetéböl is látom mikor igen és mikor nem?Több éve bevált ez a modszer nekem!