Én is fogyni szeretnék,cukorbeteg vagyok és szeretnék segítséget kérni.

KérdésekÉn is fogyni szeretnék,cukorbeteg vagyok és szeretnék segítséget kérni.
kezdocukor kérdezte ennyi ideje: 13 év

Kaphatnék segítséget.
 Tablettás cukorbeteg vagyok,könyvelőként dolgozom és keveset mozgok. 176 cm magas és 97 kg vagyok.

8 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

 Majd az Anita is ír praktikus ötleteket addig is  néhány gondolat.

  • A fogyókúra lehet 6 hónapos,de több évig is tarthat a testsúlyfeleslegtől függően. Ez a hosszútávú fogyókúrás program segít abban,hogy megelőzzük a visszahízást.
  • Összeállításában a kiegyensúlyozott egészséges étrend szempontjait kell figyelembe venni.
  • Egyénre szabott rendszeres mozgással kell kiegészíteni,mely lehet naponta 30-40 perc sétálás,kerékpározás, a lényeg az hogy rendszeres legyen és fokozatosan növelni a terhelést  először 20 perc,majd 30 ,40 perc. Ezt a mindennapi munkálatok mellett is kell végezni.
  • Napi 3 főétkezés és 2 közti étkezést kell beiktatni.Sok zöldséget,főzeléket rostos gabonaterméket,salátát ,gyümölcsöt kell fogyasztani. Például a savanyú káposzta alacsony szénhidráttartalmú,magas a rosttartalma emiatt elhúzódik a felszívódás,jól csökkenti a vércukrot.
    Kerüljük a luxus energiák bevitelét cukor,méz,ételkészítéskor használt zsiradékot.
    A sovány húsokat részesítsük előnybe,tejből a lefölözött tejet napi tej bevitel 3-5 dl között (ebben benne van a tejtermék is)  Ételeket pároljuk,használunk sütőzacskót,hogy kevés zsiradék kelljen,csökkenteni kell a sóbevitelt.Naponta legalább 2 liter folyadékot kell fogyasztani.
  • Cél az egészséges táplálkozási és életmódbeli szokások kialakítása ,mellyel a visszahízás kockázata csökkenthető!
  • Egy kisfokú fogyás is javíthatja az elhízással kapcsolatos szövődményeket! Fogyás általában a táplálékbevitel csökkentésével (főleg a szénhidrátokéval) és fokozott mozgással, esetleg életvezetési változtatások segítségével lehetséges.
Sára Biró answered 13 év ago

 https://egeszseg.keva.hu/kerdes/1683/

Rudolf Gráczer answered 13 év ago

 Szép napot kedves "kezdő cukor!

"Ha feltéve komoly szándékkal tette fel kérdését és valóban szeretne változtatni jelenlegi egészségi állapotán akkor keressen bizalommal …
Baráti üdvözlettel:
Gráczer Rudolf! 

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

Sziasztok! Én is cukorbeteg vagyok tablettás,nagyon sokat vártam arra és egyúttal  rengeteget tettem érte hogy megtörjön a jég,és megtört!!! Büszkén mondhatom hogy 3-kg-ot már sikerült fogynom!!! Nekem egyáltalán nem kellett csodagyógyitó ,meg semmi extra dolog:-)3–hónapja sokkal több  munka és tevékenység zúdúl rám mellette persze diéta !!!  Munka és a tevékenység rengeteg mozgással jár,(ez nem munkahelyi) de boldog vagyok ,mert fogyok:-))) Igy akarom hogy maradjon mindig nem baj ha estére már rettentő fáradt leszek de megéri:-)  

etelka1964 answered 13 év ago

 Egyetértek a Zsuzsannával nem kell csodamódszer csak sok mozgás és egészséges táplálkozás. Fontos számolni,hogy mennyit eszünk,és a nasit kihagyni!

Vitaminbiblia answered 13 év ago

Nagyon fontos a mozgás, a diéta, és az állandó éhség érzés leküzdéséhez, meg vércukor csökkentéshaz segít: http://vitaminbiblia.com/chromium_max_500.html

Mária Miklós answered 13 év ago

Sárikám köszönöm!  Jó volt ezt  újra tudatosítani magamban is…ismétlés a tudás anyja, meg a fegyelmezettség!
Szép délutánt kívánok:-)
  

Sára Biró answered 13 év ago

 Szia Marikám! Egy kis ismétlés jól jön,mert időnként elfeledkezünk a fontos dolgokról:-)