Emberi kapcsolatok,közösségek szerepe a mindennapokban.

KérdésekEmberi kapcsolatok,közösségek szerepe a mindennapokban.
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 9 év

Cukorbetegként jártok-e valamilyen közösségbe?
Van-e tapasztalatok abban, hogy mennyire segíthet egy cukorbeteg társ, vagy szakember a mindennapokban.Szeretnétek-e járni?
Kíváncsi vagyok a véleményekre!?
Az elmúlt év folyamán Kapuváron egy rendszeres csoportos oktatásra volt lehetőség Eü.pályázat kapcsán, A Diabetes iskolába sokan jártatok. Kíváncsi vagyok, hogyan segített a mindennapokban,illetve hasznosnak látnátok-e a folytatását?!
(Természetesen nekem is van véleményem,tapasztalatom,de most a tietekre lennék kíváncsi!)

1 Válasz
Csonti0913 answered 9 év ago

 Most nem járok, de tavaly oszlopos tagja voltam annak a közösségnek! Úgy kerültem oda, hogy Sárika mondta van ilyenre lehetőség! Gondoltam, mivel akkor derült ki a cukorbetegségem, magammal tolnák ki ha nem vennék részt rajta! Mivel friss beteg voltam, teli gatyával,☺ azt se tudtam mit ehetek és mennyit. Szóval rendszeresen eljártam ebbe a közösségbe és nagyon sokat tanultam! Nem csak Sárikától, hanem egymástól is! Recepteket, mit,hogyan készítsünk,hogy egészségesebb legyen. 2 éve augusztusban 85 kilo voltam. Orvoshoz azért mentrm mert kb 8 hónap alatt lefogytam 54 kilora! Így derült ki a cukorbetegségem! Aztán ezeken a kedd délutáni kötetlen beszélgetéseken füleltem rendesen és megpróbáltam a magam módján hasznosítani a tanultakat. Pont ma kaptam meg a legutóbbi vérvétel eredményét és a szakember szerint viszonylag elfogadhatóak az eredményeim, amit nagyrészt az ott hallott táplálkozási és életmódi tanácsoknak köszönhetek! Ja és már 74 kilo vagyok és roppant jól érzem magam a bőrömben! Föleg a tavalyihoz képest! Ja és még ide tartozik, hogy a Doktornő tanácsára 10 hónapja nem szedem a gyógyszerem (meforal) csak életmóddal és a táplálkozással próbálom kordában tartani a testem! A kezdeti cukrom 21,46 volt, fél évig szedtem a gyógyszert! Mióta elhagytam, nem ment 10 fölé sose! Ja és szinte mindent eszek, csak figyelek a mennyiségre is! Ez nem így lenne, ha nem jártam volna ebbe a közösségbe! Szóval ha lenne lehetőség én mindenképp elmennék! Söt! Csak javasolni tudnám minden betegtársamnak! KÖSZÖNÖM SÁRIKA! És várom az esetleges újabb lehetőséget!!