Eltudjátok képzelni h más alternatív módon adjuk az inzulint ?

KérdésekEltudjátok képzelni h más alternatív módon adjuk az inzulint ?
Agnes Kovacs kérdezte ennyi ideje: 9 év

Most kaptam egy hírt, hogy milyen és mennyiféle inzulinadagolási módszereken dolgoznak. Jelenleg inzulint szubkután ( bőr alá) adagoljuk a kijelölt, javasolt testrészeken illetve nemrég már forgalomba került a pulmonális aerozol ( tüdő, légutakon keresztül) inzulinadagolás. Tesztelés alatt van nazális ( orrüreg nyálkahárytáin) , okuláris ami a szemen keresztül szemcseppel inzulint lehetne adagolni valamint intraperitoneális ami egy csővön keresztül a hasüregen juttatja be az inzulint, de tesztelés alatt van a transzdermális ami egy inzulintapasz és a tapasz membrájai a bőrön keresztül jutatná a szervezetbe az inzulint. És ami riasztó számomra hogy  dolgoznak rajta vaginálisan vagy végbélen ( rektálisan) is lehetne adagolni az inzulint, persze ehhez olyan inzulint kell feltalálni ami ezen az útvonalon képes hatóanyagát kifejteni biztonságosan. Ti vállalnátok ezeket az alternatív megoldásokat ??? Nekem már az is rémisztő, amikor az inzulinpumpa tűjét mellbe, mellkasba, alsó lábszárba , alsó kar részbe,felső comb belső részébe, hátukba szúrják a külföldi felhasználók, nem is értem hogy merik így adagolni az inzulint, több véna, több éező ideg van ezeken a helyeken, nem is hiszem h kényelmes lehet ott szúrkálni. 

2 Válasz
Agnes Kovacs answered 9 év ago

nekem rémisztő és kényelmetlen volna h kúp formájában inzulint adagoljak a végbélen, hüvelyen keresztül , inkább szúrkálom magam. Bár a szemcseppes vagy  a  bőrön tapaszos  megoldással könnyen kibékülnék, már ha pontos és változtatható könnyen az adagolási lehetősége.

Sára Biró answered 9 év ago

 Ági rengetek kísérletezés van  hála Istennek,de eddig egyelőre a jelenleg alkalmazott penes, inzulin illetve a pumpás változat vált.