ELSÖBBSÉGET ÉLVEZ A INZULINOS CUKOR BETEG HA BÁR MILYEN VIZSGÁLATRA MEGY?

KérdésekELSÖBBSÉGET ÉLVEZ A INZULINOS CUKOR BETEG HA BÁR MILYEN VIZSGÁLATRA MEGY?
Krisztina Kiss kérdezte ennyi ideje: 13 év

  MERT MA , HOGY VÁRAKOZTAM A RENDELÖBE  EGY HÖLGY NAGYON FEL VOLT HÁBORODVA , HOGY INZULINUS CUKORBETEG ÉS NEKI JOGA VAN AHOZ , HOGY BEHIVJÁK SORON KIVÜL. TI EZT , HOGY TAPASZTALTÁTOK?

14 Válasz
Sára Biró answered 13 év ago

 Ultrahang ,CT vizsgálaton "elsőbbséget élvez" ,mert ott éhgyomorral kell menni,utána tudja beadni az inzulint és azt követően ehet. Amikor időpontot kérünk akkor jelezzük,hogy inzulinos cukorbeteg és így  korai időpontra adnak előjegyzést. 

Krisztina Kiss answered 13 év ago

KÖSZÖNÖM A VÁLASZT AKIRÖL IRTAM Ö A BÖRGYOGYRA MENT ÉS OTT CSINÁLTA A HEPIT. EZEK SZERINT OTT NEM VOLT JOGOS.

stewes answered 13 év ago

A szabályozást nem ismerem, de az biztos, hogy kellemetlen lehet, ha nem tudja kellő időben beadni az inzulint, illetve nem tud enni, amikor kell. Bár a mai készítmények – ha jól tudom –, nem követelik meg azt az időbeli a pontosságot, mint amilyenek mondjuk húsz éve voltak. Ha a vizsgálatra nem teljesen váratlanul szükséges, fel tud készülni.

Sára Biró answered 13 év ago

 Van olyan inzulin kezelés ami megkívánja a pontosságot. Történetesen tudom kiről van szó,akit említettél valóban analóg inzulin kezelésen van,ott lehet tolni az étkezést (habár a hölgynél elég sokszor van így is hypo). Stewes azért még mindig több a humán ICT ami pontosságot követel ( ne!!).

Krisztina Kiss answered 13 év ago

IGY VAN BIZTOS KELLEMETLEN DE ERRE IGAZÁBOL  FEL KELL KÉSZÜLNI RÁ ÉS AKKOR NINCS GOND SZOKÁSOS KIS EGYSÉG CSOMAG NÁLA KELL, HOGY LEGYEN . BÁR MIKOR KÖZBE JÖHET VALAMI ÉS BIZTOS AKKOR IS MEGOLDÁTOK.

stewes answered 13 év ago

Ez már majdnem chat! 🙂

Sára Biró answered 13 év ago

 Mindenképpen ott kell  legyen a táskában. Ezt mindig el is mondjuk és amikor megkérdezem mit hoztak, mutassák meg , hát sajnos nagyon sokszor semmi hypo csomag ,sem inzulin, sem vércukormérő. Mérőt még a vidéki  betegek sem hoznak!
Régi cukorbetegek idős emberek a cukros vizet hordják magukkal,mert ők annak idején így tanulták!

Krisztina Kiss answered 13 év ago

IGY VAN SÁRI KÖVETELNE!! BIZTOS TAPASZTALOD NAGYON SOKAN NEM AZT VALJÁK BE  AMI A VALOSÁG SÖT .MÉG TÁN A KÖZELÉBE SEM ÁLL.

Sára Biró answered 13 év ago

 Igen Stewes  ezt ismét az üzenőfalra kellett volna írjuk. Jogos:-) 🙂 !

stewes answered 13 év ago

Dehogy, csak hát ez nem egy pörgős fórum általában. A 2-3 perces sűrűség ritka.