Elrendelték a hőségriadót,a cukrotok hogyan reagál a kánikulára?

KérdésekElrendelték a hőségriadót,a cukrotok hogyan reagál a kánikulára?
rgyorgy kérdezte ennyi ideje: 12 év

Idén második alkalommal kell megszenvednünk a hőséget. Most jól látható részemről, hogy a hőség miatt emelkedett meg alaposan a cukrom. Hiába eszem kevesebbet, hiába adok több inzulint, a cukraim jóval magasabbak a megszokottnál. A korábbi kánikulában ugyanezt tapasztaltam.

45 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 12 év ago

 Erre mondják,hogy minden cukorbeteg másképpen reagál a hideg és a meleg időre.Sok betegnél  a hideg hatására szokott felmenni a vércukor. György iszol elég folyadékot? Jó a vesefunkció értéked?
(  az előző kérdéseknél leírtak miatt kérdezem,mert azokon ledöbbentem,amúgy persze a hőség felborítja  az anyagcserét,ilyenkor többet izzadunk,figyelni kell erre is)

Sára Biró answered 11 év ago

 Nálunk 36 fok volt az erkélyen. 

rgyorgy answered 11 év ago

Az elkövetkező napok igencsak forróak lesznek, érdemes figyelni magunkra.

Sára Biró answered 11 év ago

 Most van tapasztalat bőven:-( Hogyan változott a vércukor értéketek?

Sára Biró answered 11 év ago

 Egy kicsit beleolvastam,nem is tudom hogy nem vettem észre? Anita a 9-es vércukrot miért akarod – akartad korrigálni ? A Lantus gondolom elírás volt ?

Nanita answered 11 év ago

Szia Sára. Nem elírás. 🙂
Ha a cukrom tartósan 9 fölött van, azaz nem csak egyszer egyszer mérek magasat a nagy melegben, hanem folyamatosan 9 feletti, akkor a bázis inzulinomat 1E-el meg kell emelnem ahhoz, hogy ismét jó értékeim legyenek. Nekem a melegben a sok folyadék ellenére is magasabbak az értékeim, mint hidegben, hidegebb hőmérsékletben. A cukrom a meleget kb. 30 fokig tolerálja, utána már nem.

« Előző 1 3 4 5