Elrendelték a hőségriadót,a cukrotok hogyan reagál a kánikulára?

KérdésekElrendelték a hőségriadót,a cukrotok hogyan reagál a kánikulára?
rgyorgy kérdezte ennyi ideje: 12 év

Idén második alkalommal kell megszenvednünk a hőséget. Most jól látható részemről, hogy a hőség miatt emelkedett meg alaposan a cukrom. Hiába eszem kevesebbet, hiába adok több inzulint, a cukraim jóval magasabbak a megszokottnál. A korábbi kánikulában ugyanezt tapasztaltam.

45 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 12 év ago

 Erre mondják,hogy minden cukorbeteg másképpen reagál a hideg és a meleg időre.Sok betegnél  a hideg hatására szokott felmenni a vércukor. György iszol elég folyadékot? Jó a vesefunkció értéked?
(  az előző kérdéseknél leírtak miatt kérdezem,mert azokon ledöbbentem,amúgy persze a hőség felborítja  az anyagcserét,ilyenkor többet izzadunk,figyelni kell erre is)

Sára Biró answered 12 év ago

 http://blog.keva.hu/?p=656 (korábban egyik kérdésnél már valahol leírtam az optimális értékeket)

rgyorgy answered 12 év ago

Köszönöm, elolvastam és igyekszem a megadott értékek között tartani cukromat.

Sára Biró answered 12 év ago

 Ismét hőség van!

Pityu answered 12 év ago

Igen, újra itt a kánikula. Nekem lefele megya vc érték: reggel 6-kor 3,9 volt az éhgyomri érték, aztán feltornászta magát 4,7 -re. Azt mondják a hozzáértők, hogy a mai nap az utolsó kánikulai nap és holnaptól már nyárztó jön, ami a szokásosnál melegebb lesz. Indián nyár! azt is szeretjük.

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Azt tapasztaltam magamon, hogy az idei kánikulát sokkal jobban viselem, mint a  korábbiakat, tavaly nyáron volt olyan hét, hogy minden nap csak hajnal 2 és délelőtt 9 között tudtam aludni. Annyi a változás, hogy tavaly még tablettáztam, idén meg már inzulin van. Lehet, hogy összefügg.Tavalyhoz képest az irodámban is 2-3 fokkal magasabban van a "kellmesmek érzett" légkondi beállítás.

Sára Biró answered 12 év ago

 Szia Krisztián! A tavaly jó volt az anyagcseréd a tabletta mellett?
Érdekes megfigyelés.

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Nem igazán…

rgyorgy answered 12 év ago

Vége felé járunk a kánikula okozta Vc ingadozásnak.Amit egyértelműen látok magamon, hogy a nagy meleg megemeli a vc szintet.A táblázatomból egyértelműen látni: Megemelt napi inzulin beadás mellett is jóval magasabb Vc értékeket mértem.Most, a hőmérséklet csökkenésével visszaált a megszokott cukorszintem.

Sára Biró answered 11 év ago

Ismét  aktuális téma, mi van a vércukor értékekkel, megkeveredett?

rgyorgy answered 11 év ago

A mostani melegben jobbak az értékeim. Nem kellett emelni az inzulinon, sőt reggel egy egységgel kevesebbet adok be. igy jók a vc értékeim. Az előttünk álló napok lesznek nagyon melegek az előre jelzések szerint.