Elrendelték a hőségriadót,a cukrotok hogyan reagál a kánikulára?

KérdésekElrendelték a hőségriadót,a cukrotok hogyan reagál a kánikulára?
rgyorgy kérdezte ennyi ideje: 12 év

Idén második alkalommal kell megszenvednünk a hőséget. Most jól látható részemről, hogy a hőség miatt emelkedett meg alaposan a cukrom. Hiába eszem kevesebbet, hiába adok több inzulint, a cukraim jóval magasabbak a megszokottnál. A korábbi kánikulában ugyanezt tapasztaltam.

45 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 12 év ago

 Erre mondják,hogy minden cukorbeteg másképpen reagál a hideg és a meleg időre.Sok betegnél  a hideg hatására szokott felmenni a vércukor. György iszol elég folyadékot? Jó a vesefunkció értéked?
(  az előző kérdéseknél leírtak miatt kérdezem,mert azokon ledöbbentem,amúgy persze a hőség felborítja  az anyagcserét,ilyenkor többet izzadunk,figyelni kell erre is)

Sára Biró answered 12 év ago

 Gratulálok kedves György,nagyon pontos vezetés a diabetológián dicséretet fogsz kapni:-)))

rgyorgy answered 12 év ago

Oda nem viszem, csak saját használatra irogatom.

Sára Biró answered 12 év ago

 Miért nem kérik a gondozóban, vagy oda a vércukornaplót viszed?

rgyorgy answered 12 év ago

Labor eredményt nézik, amit ők maguk készítenek pár nappal korábban. A főorvos úr megvizsgál, a Dcontos vc táblázatot szoktam megmutatni. Vércukor naplót kinyitva még nem is láttam. Egy évre felírják amit kell, és tanácsot kapok az inzulin adagolásra, de általában nem változtatnak.

Sára Biró answered 12 év ago

 Biztos,mert mindig jók az eredmények?! Szemészeti vizsgálat eredményét is kérik?

rgyorgy answered 12 év ago

Arra még nemvolt példa.Annyi javaslat volt, hogy a vérzsírt és koleszterint csökkenteni kell. Mióta új háziorvosunk van ez sikerült is.

Sára Biró answered 12 év ago

 György ezen végtelenül csodálkozom,és nem jön hogy higgyem(:-

rgyorgy answered 12 év ago

Nekem a legrosszabb, mert nem értem. Van két belosztály a kórházban.Mikorcukros lettem, beutaltak a 1-es belre. Itt kezeltek, beállították az inzulint. Penneket a nővér a 2-es  belről hozta, ott van a diabetológia.Ott kaptam a vc mérőt is. Utána a körzeti orvos kezelt, aki belgyógyász is volt. Korábban már írtam, gyógyszermérgezésem volt,. mentő vitt kórházba. A mentőorvos a 2-es belre vitt, mivel cukorbeteg vagyok. Ott nem fogadtak, mert nem oda tartozom. Egy kis bizonytalankodás után továbbvittek az 1-es belre, ahol fogadtak.Egy nagyon aranyos új orvosnő kezelt. Tőle tudom, hogy gyógyszermérgezésem volt.Ha jól emlékszem, az első vc mérő cserénél kellett menni a gondozóba. Akkor láttak ott először.A szemészeti lelet papírját egyszer nézték meg, mikor a szemészetről átirányitottak a Szempont alapítványhoz.Annak alapján vizsgáltak ott meg, és javasoltak különféle látásjavító eszközöket.Ez van, lehet, hogy két szék közül a földön üldögélek?

Sára Biró answered 12 év ago

 György mikor állítottak be inzulinra? De szakrendelésre kell már járnod,nem osztályra?! A lényeg,hogy egész jók az eredményeid.

rgyorgy answered 12 év ago

Ha jól emlékszemtíz éve, és egyből inzulinos lettem.A háziorvos ahová mehetek ha szükséges. A háziorvos egy évig irhatja fel az inzulint, tűt stb. Egy év elteltével újból kell menni és minden megismétlődik.Nagy kerület vagyunk, a másik oldalon lévő diabosokat nem a háziorvos látja el, hanem a gondozó.Legalább is az ottani ismerősöktől így tudom.Azért is rossz, hogy a plazmás tesztcsíknál nem tudom mi az ideális két érték, ami között kellene tartani a vc-t.