Elhízás veszélye!

KérdésekElhízás veszélye!
Mária Balázs kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Felmérésük szerint minden évtized, amelyet valaki elhízottan kezd meg, kétszeresére növeli a halálozás veszélyét.
Nem lehet elégszer mondani,sajnos rengeteg elhízott gyerek van már.

13 Válasz
Best Answer
Krisztina Kiss answered 13 év ago

sajnos ez egy örök téma ugylátom azért sokszor elmondtam nagyon függ a szülökön mindenki rohan és este gyors kaja átlagban. majd szép lassan  elhiznak a gyerekek . nem esznek elég gyümölcsöt csak a chips kola meg a hasonlok akkor persze , hogy elhiznak. nem kell pénzt adni a gyereknek vigyen otthonrol ételt gyümölcsöt. már fél siker.

Sára Biró answered 13 év ago

 Gyakran hallom semmit nem eszem és mégis hízok.Mai történet : a büfében elhízott hölgy tízórait vásárol egy ichler és egy fél literes üveg Fanta !! Csak érdekesség,mert ismerem,az apja is inzulinos cukorbeteg.
Hát van tennivaló még bőven,de a siker még várat magára!! 

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Hát én is láttam a napokba egy képet gondolom nyaralási,a pasi inzulinos cukorbeteg de a kajája 3 szelet jó derék fehérkenyér ,meg egy jó nagy hal gondolom bő olajba sütve 🙂

Mária Balázs answered 13 év ago

 Na egy inzulinos betegnek 3 szelet kenyér ,hát enyhén szólva durva. Előfordul,hogy az ember időnként egy kicsit mellé eszik,de azért nem szabadna túlzásba esni.

Erzsok answered 13 év ago

 Nálam nem áll fent az elhizás veszélye,mert 43 éve hiztam el és igy maradtam.Senki nem ,tudott segiteni a lefogyásban.Végén a korházi fogyokura után kimerték mondani,hogy genetikailag ilyen vagyok sajnos.Állandoan fogyokurázok,2o éve szoros diétán vagyok mint cukorbeteg./inzulinos/Lényeg most,hogy ne hizzak jobban el!Különben 5-en vagyunk lány testvérek és mind kövér és cukorbeteg ez borzasztó örükség.Ha fiatalon jobban tudtam volna ezt a diétát figyelni lehet most nem itt tartanék!Most már csak az elfogadás és egészséges életmod maradt!

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Kedves Erzsók! A fogyókura  az egy hatalmas harc,nagyon igaz amit irtál bent van a duciság a génekben is,3-an vagyunk lány testvérek,egyikünk se nádszál,hál isten rajtam kivül a testvéreim egészségileg megvannak!! Én amit tehetek vigyázom a kajára de elárulom h sokxor annyira éhes vagyok h megtudnék enni egy lovat:-)  ezt a családomnak szokom mondani,amikor a fiam és a férjem hazajönnek késő délután munkából,és elkezdenek jó izúen enni hát..azt se tudom hovanézzek,nem könnyü!!

Sára Biró answered 13 év ago

 Erzsok igazad van,hogy sajnos fiatalon nem tudtad hogyan kellene étkezni,bizony ma már tudjuk és mégsem úgy étkezünk. mennyire fontos lenne ezt tanítani az iskolákban! Ne fogyókúra legyen ,hanem egy életmód alakuljon ki már fiatalkorban és  a rendszeres sport a mindennapok része lenne. mert tudjuk,hogy amit gyerekkorban láttunk ,illetve megszoktunk,megtanultunk egy életen át kísér. zsuzsika azért érdemes a testvéreidet is megvizsgálni,mert sajnos a hajlam öröklődik.

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Megmondom őszintén Sárika, a változókortól féltem őket,(tesókat) remélem nem lesznek betegek,én sajnos nyüglődöm attól is!!

Zsóka answered 13 év ago

Sajnos a mi gyerekkorunkba, az 50-es évekbe örültünk ha volt mit enni, és ha volt akkor nem azt néztük, hogy mit és mennyit eszünk hanem sokat mert lehet, hogy holnap nem lesz. Ez a mai fiataloknál már nagyon ritkán fordul elő.

Sára Biró answered 13 év ago

 Igazad van Zsóka,de akkor még a gyerekek többet mozogtak. Ma nem is látom azokat a játékokat,hogy játszanák a gyerekek amit mi gyerekkorunkban játszottunk. Most mindenki tévét néz,a számítógépen játszik. Nem sportolnak a gyerekek. Most meg van édes üdítő és társai. Most pedig több ismeret van az egészséges életmóddal kapcsolatosan mint a gyerekkorban és étel is több van,amit meg lehetne válogatni!