Elgondolkoztató,hogy még most is sokan szégyenlik ha krónikus betegségük van.

KérdésekElgondolkoztató,hogy még most is sokan szégyenlik ha krónikus betegségük van.
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 13 év

Nap,mint nap azt tapasztalom,hogy vannak emberek akik szégyenlik ha cukorbetegek,vagy bármilyen krónikus betegségük van igyekszenek eltitkolni. Pedig ha beszélünk róla sokkal könnyebb,egymásnak ötleteket lehet adni. A tegnap nagyon kedves daganatos betegekkel beszélgettem,akik ugyanezt mondták,hogy sokan nem vállalják fel a betegségüket. Próbálnak klubbot alakítani,hogy együtt megbeszéljék a tapasztalataikat és egymásnak segítsenek. Ez a cukorbeteg klubokról  is hallani.Ott volt a kapuvári klub titkár is aki ugyancsak ezt említi,milyen kevés ember jelenik megy a havonta egy alkalommal történő foglalkozásokon. Mi a véleményetek erről?

22 Válasz
Sára Biró answered 12 év ago

 A héten  egyik inzulinos cukorbeteg naplóját a testvére hozta be és meglepődve hallgattam,hogy a betegünk nem mondta el a munkahelyén ,hogy cukorbeteg,mert szégyenli és fál hogy elküldik a munkahelyéről. Kiderült,hogy napközben alig eszik , szinte csak a zsebéből szedeget kekszet és gyümölcsöt és este bőségesen eszik amikor haza megy. Na ez meglátszik a reggeli és az éjszakai vércukor értékein és természetesen fogyni sem tud.

Julcsi answered 12 év ago

Soha életemben nem szégyelltem a betegségeimet. Ne drogos vagy alkoholista vagyok akik pénzt adnak a betegségükért. Fogadjanak el így, mert a munkámat még mindig tisztességesen elvégeztem mind ezek ellenérek, akinek meg nem tetszik, hát!-teszek rá! Neki se legyen könnyebb!