Elfelejtettem az éjszakai inzulinomat beadni/Levemir 22E/ MIT TEGYEK

KérdésekElfelejtettem az éjszakai inzulinomat beadni/Levemir 22E/ MIT TEGYEK
Sárika kérdezte ennyi ideje: 10 év

 Kedves sórstársaim!Már régóta olvasgatlak benneteket nagyon sok jó tanácsot találtam soraitok között és alkalmaztam
Ma olyan dolog tőrtént velem ami eddig még nem ,elfelejtettem beadni az éjszakai intulinomat reggel vettem észre és nem igazán tudtam hogy mit tegyek,inzulinom a Levemir este adom 22E,mit tegyek ha ilyen előfordúl

7 Válasz
Best Answer
jaskó answered 10 év ago

Nem akarom magam ismételni, ezért bemásolom ide az akkori ténykedésemet. Én is jártam így. Igaz másfajta inzulinnal, de gondolom a lényeg az hasonlatos. Ilyenkor tegye magát takarékra a beteg és mérjen. nekem az akkori korrigálásom bejött, pedig én az eget ostromoltam az értékeimmel. Itt a link. Többen hozzá is azóltak akkor. Hátha segít:
https://egeszseg.keva.hu/kerdes/683/Hib%C3%A1ztam!+Hogyan+oldjam+meg%3F/oldal/1
Vigyázz magadra és mérj!!! Ha véletlenül nem nyílik meg a link, akkor írd be a kereső csíkba, hogy Hibáztam és nyomj egy entert (itt a Kevan) és úgy is előjön. Jobulást! jaskó

Sárika answered 10 év ago

 Kedves jaskó!
Köszönöm a válaszodat és elolvastam a te esetedet és én is hasonlóan cselekedtem mint te,amikór észre vettem már magasabb vólt jóval mint szokott igy beadtam a lassú felét és a gyorsból 6E és nem ettem de délre már szépen beállt ismét a rendesre 5,8 ra,úgy néz ki én is megúsztam talán nem lesz gond

Sára Biró answered 10 év ago

 Üdv. az oldalon kedves névrokonom! :-)) Kérdésedre választ is találtál.Írj máskor is,esetleg a hasznos tapasztalataidat  oszd meg velünk!

Sárika answered 10 év ago

 Köszönöm kedves Sára!
Igyekszem figyelemmel kisérni az oldalt és tapasztalataimat megosztani.Már tiz éve vagyok inzulinos előtte gyógyszeres cukorbeteg ,jelenleg nyugdijas egy 18 hónapos kisbaba /Sára/ nagymamája és élvezem a nagymama szerepet

Hanna answered 10 év ago

 Bocs Sárika! Nem akarlak ki oktatni, de több ismerősöm is járt így, és mindegyiknek azt javasoltam, hogy  először is legyenek tisztában azzal, hogy miért kell az éjszakai inzulin. Tudom ezt nem mondják el sok helyen az orvosok. Nem mindenki teheti meg azt sem, hogy különböző könyveket vásárol, és abból okosodik. meg tudom van akinek nincs is kedve az olvasásához . Szóval amit el kell mondanom. Az emberi szervezetben kettő fajta inzulin van. Egyik az evéshez, a másik ahhoz, hogy egyenletes legyen a cukrod Nem tudom másként kifejezni, mert nem akarom szuper fogalmazásban írni, csak érthetően.Az evéshez kapott inzulin arra jó, hogy  beadj valamennyi egységet, ez mindenkinél más.Ha magasra megy evés után 1-2 órával, akkor korrigálj. Ezt csak Te tudod ki tapasztalni, hogy mennyit kell adni. Ha már Levemirre szorulsz akkor valószínű nincs, vagy legalább is kevés az inzulin termelés a szervezetedben.Azt meg kell tanulni, hogy melyik étel emeli  a cukrodat. Pl.  vajbabnak alacsony a szénhidrát tartalma, és akkor kevesebbet kell be adni, Burgonya megemeli a cukrot erre oda kell figyelni. Ne féljetek az inzulin mozgatásától.Szóval az ételhez kell adni az inzulint.Mint ahogy mondtam, egy egészséges embernél mind két inzulin meg van, és vegyük, hogy jól működik.Most tartok ott, hogy ne félj beadni, a Levemirt ha el felejtetted.Ezért kell mérni mindig. Ezt nem szeretik az emberek tudom.Én  nem is merem le írni, hogy naponta hányszor mérem a cukrom.Így is előfordul nálam, hogy fel, vagy le megy.Ez egy szörnyű alattomos betegség. Nincs Rád írva, hogy milyen bajban is vagy.Ezt csak az a bajtárs érzi, aki maga is szenved.Most járok itt először.Remélem nem kioktatásnak veszed amit leírtam, csak mindenkinek szeretnék segíteni.

Sárika answered 10 év ago

 Kedves Hanna!Nagyon szépen köszönöm a válaszodat és nagyon egyetértek vele,tisztába vagyok az inzulinok szerepével,de mivel eddig még nem jártam igy azért féltem nappalra beadni azt amit éjszakára kellett volna és tanácstalan voltam ha be is adom reggel az éjszakait mit tegyek reggel a gyorshatásuval félve a nagy hipótól és a másik gondom az volt hogyha beadom reggel az éjszakai összeset a 22E akkór este mit tegyek az ismét esedékes éjszakai Levemirrel,beadtam és nagyon sokat figyeltem magam amit amúgy is szoktam hogy lássam az értékeimet,hozzá teszem amióta az oldalt olvasgatom sokkal szabadabban nyulok a korrigálásokhoz mint előtte,nagyon hasznos számomra ez az oldal.
Legyen szép napod és érezd jól magad

Sára Biró answered 10 év ago

 Üdv. kedves Hanna az oldalon.Sárika örülök,hogy gyakran látogatsz és hasznosnak találod az oldalt.
Én a statisztikai adatokból látom,hogy népszerűek vagyunk, csak igen kevesen szólnak hozzá a kérdésekhez.Valaki azt mondta,hogy már szinte mindenre válasz van. No azért vannak kérdések,és tegyétek fel,lehet okos tanácsokat adni, beszélgetni.
Ui. a Levemir 24 órás inzulin,annak az adagját naponta nem szabad változtatni, a rövid hatású inzulint az a beteg aki érti,hogyan lehet változtatni az tegye! 🙂 A korrigálásra vigyázni,mert nem mindegy,hogy valakinek 40, vagy 80 E az össz inzulin igénye.