Élesedő vita az inzulin-forgalmazókkal

KérdésekÉlesedő vita az inzulin-forgalmazókkal
11 Válasz
jaskó answered 11 év ago

Csak ismételni tudnám magam. Már sokszor leírtam, nem fokozom. A beteg emberek sorsa  NEM fontos ebben az országban!!! Hová jutott a világ?

katalin answered 11 év ago

Nem elöre hátra!!!!Ez van most itt.

rgyorgy answered 11 év ago

Minden rosszban van valami kevéske jó…
Mennyien is vagyunk mi diabosok ebben az országban? Az érdekeinket helyettünk senki nem fogja megvédeni.
Kizárólag békés úton elérhető gondolataim vannak.

jaskó answered 11 év ago

A betegek száma szerintem közelíti a 700000 főt. Ez borzasztóan nagy szám. Ha csak egy alkalommal minden beteg egyszerre lenne rosszul, bedőlne a magyar egészségügy. A gond ott van, hogy létezik egy országos szervezet, amelynek alapszabályában rögzítve van a cukorbetegek érdekképviselete. Ez a szervezet a MACOSZ. És ennek a szervezetnek 700000 beteggel a háta mögött  sem hallani a hangját. Érdekes módon az analóg inzulinnal kapcsolatban is először a budapesti elnök szólalt meg a TV.-be A MACOSZ vezetői közül senkit sem hallottam. Háttértárgyalásokról pedig nincs információm.

Lamár Krisztián answered 11 év ago

A cikk címe alapján én más tartalomra számítottam. Az utolsó bekezdésben szereplő inzulinos téma csak egy hatásvadász elem, amolyan "hab a tortán". Megmondom őszintén első olvasásra eléggé felháborodtam, mert azt gondoltam, hogy ismét arról van szó, hogy valaki parittyaként akarja haználni a cukorbetegeket, de aztán a cikk alján felfedeztem a "szerző cikkei" linket, és most látom, hogy a szerző egy nappal később újabb cikket írt a témában, ami már tényleg rólunk szól. Itt olvasható: http://www.medicalonline.hu/cikk/inzulincsata

rgyorgy answered 11 év ago

Engem nem hoz izgalomba, hogy milyen kemény tárgyalások folynak a gyártók és forgalmazók között.Azt pedig, hogy vannak e háttértárgyalások, és milyenek, mint Pl. a Grippen ügyben, úgysem tudjuk meg.
Számomra a fontos az, hogy az inzulint, és gyógyszereket folyamatosan, és reális áron megkapjam.A reális árat pedig úgy értem, hogy egy életen át fizettem a betegbiztosítónak, hogy most igénybe vegyem a támogatást.

Lamár Krisztián answered 11 év ago

Egyik ismerősom mondja: "Az orvosok ész nélül irogatják fel a drága inzulint az adófizetők pénzéből, amikor mindenki tudja, hogy van olcsóbb is, ami ugyanolyan jó". Ez a szerencsétlen azt hiszi, hogy a humán inzulin ugyanúgy helyettesíti az analógot, ahogyan a Kalmopyrin az Aspirint. Ennyit a társadalmom tájékozottságáról és együttérzéséről.

rgyorgy answered 11 év ago

És te kedves Krisztián, ezt hogyan reagáltad le? A felírt inzulint nem az adófizetők pénzéből fizetik, hanem a betegbiztosító költsége.A kettő nem ugyanaz, csak össze akarják mosni, hogy könnyebben rátudják tenni a tappancsukat a pénzre.

Lamár Krisztián answered 11 év ago

Azt mondtam, hogy én a drága inzulinért többet fizetek (ami persze csak részigazság, mert valójában azért fieztek többet mert nagyobb az adagom, mint a humán esetében). Ennyi elég volt neki. Kerülöm a vitát. Már csak azért is, mert ebbe már nem először futok bele. Egy korábbi esetben próbáltam magyarázni az analóg és a humán közti klünbséget. Nem érdemes, csukott füleken nem lehet bekiabálni. Azért az megnyugtató, hogy a bosszús pillnatok ellenére az ismerőseim között még mindig az érdeklődő, együttérző emberek vannak többségben.

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

 🙂