Elég-e a megfelelő táplálkozás az egészséges szívhez?

KérdésekElég-e a megfelelő táplálkozás az egészséges szívhez?
pityu72 kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Vajon megelőzhetők-e a legtöbb halálos áldozatot szedő szív- és érrendszeri betegségek megfelelő étrenddel, vagy a a biztos eredményhez gyógyszerek is szükségesek? 

6 Válasz
Mária Balázs answered 12 év ago

 A rendszeres mozgással és az egészséges táplálkozással részben megelőzhető.Nagyon fontos .hogy orvosi kontroll alatt álljunk és a szükséges célzott szűrő vizsgálatokat elvégezzük. természetesen így is kialakulhat az infarktus,de a kockázat kisebb. nekem ez a véleményem.

matildxd answered 12 év ago

 Természetesen nem elég csak az étkezésre odafigyelni,hanem mozogni kell és a gyógyszert is szedni kell.

Farkasinszkiné Kati answered 12 év ago

Épp a mai vizsgálaton hívta fel a doktornő a figyelmemet a szívre.  A rendszeres testmozgás nagyon fontos
és a táplálkozás is, de egy idő után a cukorbetegnél a vérnyomásra is nagyon oda kell figyelni, mert
lassan kialakul a magas vérnyomás is, s ezt is karban kell tartani, mert mint mondta a csendes infarktus a
cukorbetegeknél egyre gyakoribb. Ezt a beteg jóformán észre sem veszi, mert nincs mellkas szorítás, vagy
olyan fájdalom, ami erre utalna.

Sára Biró answered 12 év ago

 Így van Kati,sokszor egy EKG vizsgálat hívja fel a figyelmet hogy a beteg átesett az infarktuson.

Sára Biró answered 12 év ago

Ezeknek a betegségeknek is vannak örökletes tényező-i genetikai okon kívül a gyakoriságához  a környezeti, táplálkozási faktorok szerepe sokkal fontosabb, mint az örökletes tényezőké.Önmagában az örökletes tényező miatt senki nem lesz cukorbeteg,ehhez szükségesek a környezeti tényezők is,mind az egészségtelen táplálkozás, a mozgáshiány és e kettő következtében kialakuló elhízás.
 Nem vitás, hogy a kedvező étrend igen fontos, de a mai világban kevesen vannak, akik gyökeres életmódváltásra képesek. A kiegyensúlyozott mediterrán étrend kedvező hatását sok vizsgálat és a nemzetközi tapasztalat bizonyítja. Ehhez mind több a bizonyítottan hatásos gyógyszereket tartalmazó készítmények is szükségesek.Vagyis az egészséges táplálkozás, a rendszeres  testmozgás , szükség szerint a minimális  gyógyszer az optimális megoldás.

Ilona50 answered 12 év ago

 Véleményem szerint is nehéz a gyökeres életmódváltás,de próbálkozni kell. Szükséges a gyógyszer szedés is bizonyos betegségekben nem elég a gomba, a vitamin,és a különböző természetgyógyászati szer. Egyik ismerősöm 3 hónapja szed különböző termékeket és már 50.000 felett költött rá. Akkor mi kerül többe a gyógyszer amit bevizsgáltak és a hatásáról szakemberek bizonyították,hogy jó,vagy azok a szerek amelyek   l be sincsenek vizsgálva ( lásd a tegnapi Híradóban látott kék tabletta) !
Mi a véleményetek?