Egy számomra felháborító tény, MINDENKINEK !!!

KérdésekEgy számomra felháborító tény, MINDENKINEK !!!
Tri-Ton kérdezte ennyi ideje: 11 év

 Ma találkoztam Szabó Főorvos Úr ( Laci Barátom ) családjával. Meglepődve hallottam Tőlük, hogy ez az ember ki az élete utolsó perceit is a kórházban a betegei gyógyításának szentelte és csak meghalni ment máshová, mégsem kapja meg a kellő megbecsülést. Ugyanis a Kapuvári Kórház a mai napig nem nyilvánította ki, hogy ,, SAJÁT HALOTTJÁNAK TEKINTI,,.  Ez számomra érthetetlen és elfogadhatatlan ! Kérem a kórház  nyilvános véleményét és a véleményeteket. ( Tri-Ton = Tripam Antal )

11 Válasz
Tri-Ton answered 11 év ago

 Komolyan kérem, főleg a Kapuvártól független ,,KEVA,,-sok véleményét. Én ugyan részben függő vagyok K.vártól, de le….om, a BARÁTOM ÉRDEMEI ÉS VÉGZETT MUNKÁJA ELISMERÉST ÉRDEMEL !!! Ha kell én függetlenítem magam Kapuvártól, de az igazságérzet és a fájdalom ezt diktálja. Nem lehet egy családtól az élőt elvenni és a holtat megtagadni. ( lelkiismeret nélkül nem !!! ) 

Lamár Krisztián answered 11 év ago

Kedves Trition! Arra általában van egy eljárásii rend, hogy kit nyilvánít egy intézmény saját halottjának. Automatikusan többnyire csak a hivatali idejük alatt elhunyt felsővezetőknek jár ez a "kitüntetés". Mindazonáltal szerintem nem késő egy kezdeményezést beindítani. Van némi esély rá, hogy egy alulról jövő társadalmi nyomás alatt a döntéshozók meghajolnak. De ezt csak az elhunyt doktor saját betegei kezdeményezhetik, tehát pont azok nem tehetnek semmit, akiket meszólítasz. Azt azért ne felejtsétek el, hogy egy ilyen geztusnak anyagi vonzatai is vannak, nyilván egy szegény vidéki intézmény kevesebb saját halottat vállalhat fel, mint mondjuk az adóhivatal.

Tri-Ton answered 11 év ago

Köszönöm Krisztián !  Éppen ezért nehéz elfogadnom. Munkaidőben, vizit közben lett rosszul és sajnos 24 órán belül távozott az élők sorából. Osztályvezető főorvosként nem keveset tett a betegeiért és a kórházért, továbbá szinte mindig bent volt.  Az elmúlt pár évben munkája elismeréseként két magas rangú kitüntetést is kapott. Nem várhatom el a helyiektől, hogy konfrontálódjanak a kórházzal, ezért fordultam hozzátok. Remélem ily módon sikerül az illetékesek figyelmét felhívnom, hogy ha valaki, akkor Ő tényleg megérdemli. Egyébként a volt betegei és beosztottjai is természetesnek gondolták ezt a gesztust. 

Marika answered 11 év ago

Kedves Toni !! Teljes mértékben egyetértek a felvetéseddel , véleményeddel !! Ez lenne a minimum a kórház részéről , hogy saját halottjának tekinti a FŐORVOS ÚRAT !!!!!!!!!!!     

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

 Kedves Toni!!Ha igy gondoljuk is nem biztos hogy bár mit is" idemerünk" irni,akik merték azok meg is tették,köszönet nekik!!

Lamár Krisztián answered 11 év ago

Ha közszolgálat teljesítése közben hunyt el a doktor úr, akkor az teljesen más megítélés alá esik. A kórháznak tényleg tennie kell valamit. Továbbra is azt mondom, hogy lépjetek fel a dolog érdekében. Határozott (de semmikképen nem sértő vagy támadó) hangvételű nyílt levélben kérjétek a korház vezetését, hogy nyilvánítsa az elhunyt doktort saját halottjává. Írjátok alá minél többen.

Marika answered 11 év ago

Ha szükséges aláírjuk mi is !!!

Tri-Ton answered 11 év ago

Köszönöm nektek, de nem kezdek aláírás gyűjtésbe. Méltatlan lenne az emlékéhez egy ,,könyöradomány,, !   Ezt elismerésként és köszönetként illett volna megadni.  (   http://www.infokapuvar.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5260&Itemid=1 )

Tri-Ton answered 11 év ago

Győr-Moson-Sopron Megye Egészségügyéért Dr. Petz Aladár-díj Dr. Szabó László 2002 óta a kapuvári Lumniczer Sándor Kórház Belgyógyászati, majd a Krónikus Belgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa. 1977-ben tüdőgyógyászatból, 1981-ben pedig belgyógyászatból szerzett szakvizsgát. Nagy szerepe van az osztály profiljának kialakításában. Nagy betegforgalmú szakrendelést vezet. Legfontosabb küldetése a betegek gyógyítása. A lehetőségekhez képest az aktív ellátást is rendszeresen megoldja, így a betegek helyben, maximális ellátás mellett gyógyulhatnak. Fontos szerepe van abban, hogy a Lumniczer Sándor Kórház felújítása során a betegek ellátása folyamatosan működött. Szakmai felkészültsége, alapossága mellett a betegekkel való közvetlen és türelmes bánásmódja jellemzi. Személyisége, munkabírása példa lehet a munkatársak és a városban élők számára. Az egészségmegőrzés érdekében végzett igényes munkája elismeréséként részesül a Dr. Petz Aladár-díjban. Gratulálunk.

Tri-Ton answered 11 év ago

 ( http://www.kisalfold.hu/rabakozi_hirek/negyveneves_varostortenet/2117979/ )  Kiváló egészségügyi munkáért Dr. Lumniczer Sándor-kitüntetést kapott http://www.kisalfold.hu/roluk-irtuk/dr_szabo_laszlo/3677/ főorvos. ( 2009.10.02 )