Egy ismerősömnek 130 gramm szénhidrát tartalomra szeretnék étrendet! Tud valaki segíteni?

KérdésekEgy ismerősömnek 130 gramm szénhidrát tartalomra szeretnék étrendet! Tud valaki segíteni?
Mária Balázs kérdezte ennyi ideje: 13 év

 6x étkezés ,inzulin kezelés

3 Válasz
Best Answer
Horváth Anita answered 13 év ago

A szénhidrát felosztása:Reggeli:30 g,Tízórai:10 g,Ebéd:40 g,Uzsi:10g,Vacs:30g,Utóvacs:10g         Reggeli :Tea édesítővel,1 db graham zsemle,60 g gépsonka,100g paprika  Tízórai: 3 db Korpovit keksz   Ebéd: Karalábéleves,Parad.mártás,Húsgombóc,Burgonya 100g Uszonna: Alma 150 g   Vacs.: Tökfőzelék, 2 db főtt tojás    Utóv:Kefír 1 dl,Korpovit keksz 2 db            Reggeli: Barna kenyér 50 g,Párizsi 60g,Uborka 100g   Tízórai:1 db kocka sajt,1db Hamlet   Ebéd: 3 dl 100%-os nar.lé,Szárnyasraguleves,Karfiolpaprikás  Uzsonna: Narancs 100 g  Vacsora: Zöldséges tonhal,Burgonya 80 g Utóvacs.: kivi 50 g,Abonett 2 db

Tri-Ton answered 13 év ago

Remélem én ettől sokkal egyszerűbben tudok segíteni. Javaslom az ismerősnek, hogy keresse fel a kezelő szakorvosát és kérjen írásos téjékoztató anyagot. Több féle könyvecske létezik receptekkel és képes illusztrációkkal tele. Ráadásul minden étel mellett jelölve van a kalória és a cukor értéke is. Ezen kívül az is látható, hogy mennyire ajánlott az adott étel cukorbetegek részére. Ebből könnyen lehet számolni és válogatni.  Ezeket én csak úgy kaptam és gondolom nem csak Kapuváron adják őket ingyen. Mégegy megfontolandó, de nem kötelezően betartandó tanács: Ha 130 gramm CH az előírt akkor azt mindenképpen vigye be a szervezetbe. Ha kicsit többet visz be az nem akkora probléma, mintha kevesebbet, csak a felesleget némi mozgással illik ,,ledolgozni,, Ezzel javul az általános közérzet és a kondíció is. Remélem tudtam segíteni !

elekes andras answered 13 év ago

 Sajnos nem minden helyen van betegtájékoztató füzet és diétás tanácsadás is ritka! Sokat kellett járjak amíg rátaláltam egy olyan helyre ahol megfelelő tájékoztatásban részesültem! Azóta már mindent másképpen látok!