Egészséges Életmód…

KérdésekEgészséges Életmód…
Zsuzsanna Német kérdezte ennyi ideje: 12 év

 A stressz hizlal !!A stressz tényleg hizlal? Bizony! Az elhízás meg tartós stresszt okoz.A farkába harapó kígyó vagy a tyúk és a tojás típusos esete. A stressz növeli a szervezetben a kortizol (stressz-hormon) szintjét. A túl sok kortizoltól gömbölyödünk. Viszont ha elhízunk tovább nő a kortizolszintünk. Nafene. 
Azért nem érdemes mindent a stresszre fognunk, hiszen az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint is a „zsírokban és cukorban gazdag táplálkozás és kevés mozgás kombinációja az elhízás két kulcstényezője". A megoldás is a táplálkozás (dietetika) és mozgás (mozgásterápia) oldalán keresendő. A tartós eredményhez azonban gyakran a pszichológia, pszichiátria kérdései is tisztázandók. Nem mindegy ugyanis, mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás?

3 Válasz
Tri-Ton answered 12 év ago

Lehet, hogy ezt a kérdést egy kicsit más oldalról is érdemes megvilágítani. Mint tudott a stressz egy valamilyen szintű feszült idegállapot. Azt is tudjuk, hogy a zsír nyugtatja az idegeket. Sokan úgy gondolják, hogy az un. kényszerevés azért van, mert az ember jobbhíján ha nem tud mást tenni akkor eszik ( nassol ). Abba pedig már kevesen gondolnak bele, hogy ez lehet a ,,tudatalatti,, ténykedése, miszerint az idegek nyugtatásához zsírra van szükség, akkor pedig az evés a legjobb zsírtermelő mód. Ha meg elindult a folyamat, akkor ugyan lett valamennyi idegnyugtató, de még nagyobb lesz a feszültség a látvány és a mérleg miatt. Majd ismét jön a ,,tudatalatti gyógyír,, ( zsír kell az idegeknek ! ) és ez tényleg egy önmagát gerjesztő folyamat. No ezért próbáljunk nyugodt és vidám életet élni, hogy ne kelljen zsír az idegeknek !

katalin answered 12 év ago

Kösz Zsuzsa és Toni most már tudom hogy nem csak én vagyok a hibás hanem a stressz ami nálam müködik!!!!!!!!!!!!!

Sára Biró answered 12 év ago

 Nagyon sok ember azért hízik,mert amikor ideges,feszült elkezd enni,szinte észre sem veszi.Ez különösen veszélyes,ha esti órákban valaki sokat eszik. Gyakran nem is számítjuk bele a napi kalóriába és a napi szénhidrát tartalomba,ha közben nassolgatunk:-) Ezért jó legalább néhány napig  a táplálkozási naplót vezetni.