Egészséges Életmód………

KérdésekEgészséges Életmód………
Zsuzsanna Német kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Vitaminként a sok savanyúkáposzta fogyasztása elegendő -e a szervezetnek?(Pl-influenza kivédésére?)!!

4 Válasz
Marika answered 12 év ago

A savanyú káposzta csökkenti a vércukor értéket , sok c vitamint tartalmaz . Most szerintem már eléggé kiürült a vitamin tartaléka a szervezetünknek , nem ártana plusz vitaminbevitel . Ott van a Diabétesz vitamin , és sok zöldség gyümölcs fogyasztása is jó hatású .

Sára Biró answered 12 év ago

Marikának igaza van, ilyenkor már tényleg kiürül a szervezetünk és pótolni kell a vitamint. Én saját magam is tapasztaltam ezt, most rásegítek egy-egy kis vitaminnal. Hiába a téli gyümölcs, zöldség nem tartalmaz annyi vitamint, mint a nap érlelte zöldségek,gyümölcsök.  A savanyú káposzta mindenkinek, de főleg  cukorbetegeknek előnyös, mivel sok C vitamint tartalmaz, valamint magas a rost tartalma, lassítja cukrok és a zsírok felszívódását. Lehet a céklát kevésbé használjuk,pedig az is jó téli vitaminbomba:-)

Marika answered 12 év ago
Marika answered 12 év ago

Elszállt amit írtam  !! Újra kezdem . A cékla nagyon jó , mi szinte mindennap fogyasztunk céklát . Ott van az alma , nagyon jó vitamin forrás igaz , hogy már kevesebbet tartalmaz , mint ősszel . Nálunk mindig van otthon gyümölcs , alma körte , narancs , banán  paprika , paradicsom . Most jön a tavaszi fáradtság ideje , rá lehet segíteni egy kis centrum vitaminnal is .Alig várjuk , hogy jöjjön a rebarbara a kertben és utána jönnek a finom gyümölcsök .