Egészséges Életmód

KérdésekEgészséges Életmód
Zsuzsanna Német kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Milyen legyen az Orvos és a beteg közti kapcsolat?? Mi a véleményetek?

5 Válasz
kezdocukor answered 12 év ago

 Milyen legyen?Hát jó,mert ez a kezelés sikerének az  alapja.Nekem nem mindig volt jó orvosom,volt olyan hogy csak magánrendelésen volt kedves,utána ha nem maszekben mentem akkor teljesen más volt.De most sikerült emberséges,de szigorú orvosra találni.Hát nekem bejött.A többi már rajtam áll.

Sára Biró answered 12 év ago

Na milyen legyen ?
 Véleményem szerint sokat változott az utóbbi  időben az orvos-beteg kapcsolat. Régebben a beteg úgymond alárendelt helyzetben volt ,most más a helyzet. pl.egy cukorbeteg aki elsajátítja a dolgokat "úgymond önmaga kezeli magát". Természetesen i ehhez folyamatosan tanulni,kérdezni kell!

Szabó Eszter answered 12 év ago

Kedves Zsuzsanna!
Nagyon fontos a jó kapcsolat orvos és beteg között, hiszen, az orvos nincs mindig a beteg mellett, ‘nem foghatja a kezét’. Az a jó, ha őszintén mersz kérdezni, el mered mondani, ha hibáztál esetleg, és a esetleges dorgálástól nem érzed azt, hogy elsüllyedsz, és inkább nem is mondasz többet semmit.
A legfontosabb, hogy kölcsönösen megbízzatok egymásban: te az orvosban, hogy jól tud neked segíteni, és az orvos is benned, hogy képes vagy betartani, amit mond, De ehhez idő és mindkettőtök munkája is kell.

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Esztike ez az a válasz amit vártam 🙂 köszönöm!! Merek őszintén kérdezni,és őszinte is vagyok ,fontos!! Egyik orvosomhoz még a gyógyxereim is elviszem hogy menyit és h szedem:-) Sőt még azt is megkérdezem h meddig kell szedni ,vagy le lehet -e cserélni,pl  SSRI antidepresszánst,de megbeszéltük h marad!! De ugyan úgy a háziorvosommal és a belgyógyászaimmal jó a kapcsolat sőt még a sebészorvosommal is:-) Nagyon köszönöm Esztike ezt a szép választ megint!_!!

Szabó Eszter answered 12 év ago

Örülök, hogy segíthettem. 🙂