Egészséges Életmód

KérdésekEgészséges Életmód
Zsuzsanna Német kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Sajnos sokxor nem is a mi hibánk h bujkálóssá depresszióssá válunk!! Milyen rossz érzés az amikor oda jönnek a páran az emberhez és azt mondják jé milyen jól nézel, ki jó lehet a konyhád! ilyenkor az ember legszivesebben elő se jönne! Velem együtt hányan próbálnak fogyni,küzdenek a kilókkal,honnan tudja azt bár ki is h otthon mit teszünk meg és mit nem? Nagyon rosszul esik az ilyen beszólás!!Történt már ilyen valakivel? akkor legyenszives irja meg,köszönettel venném!! Ne keseritsük el az úgy is a kilókkal harcoló emberek életét!!

11 Válasz
katalin answered 13 év ago

Zsuzsa én is kövér vagyok és természetesen zavar is de fogyni nagyon nehéz nekem se nagyon megy ha nem eszem leadok egykét kilot de ha egyszer jollakok már ott is van egy életen át koplalni nehéz de nem sazokott érdekelni más véleménye  probálok fogyni és elfogadni magam.

Sára Biró answered 13 év ago

 Zsuzsika a Kati megírta a lényeget " próbálok fogyni és elfogadom magam" ! Te is ezt tedd,akkor meglátod minden könnyebb lesz.

Erzsok answered 13 év ago

 Én nagyon sokat tudok mesélni a kövérség érzésröl életröl beszolásokról és annak következményeiröl.18 évesen szültem az elsö gyermekem és duplájára hiztam a tudatlanságom miatt.Szülés után szedtem az infekundin fogamzásgátlot és sulymegállást idézettelö.Rá 4 évre szültem a második gyermekem itt már nem hiztam olyan sokat,de maradt rajtam böven kg.Akkor még nem igy hivták az érzést,hogy depresió.Ez a fogalom késöbb jött adigra Én tul voltam rajta.Életem leggyengébb mondata ami mindent felülmult amikor valaki gunyosan megjegyezte milyen kövér vagy?Igyekeztem ugy élni,hogy ezt kompenzáljam valamivel azért,hogy saját magam elfogadjam!Sok energiámba került!Gyerekeimet nem zavarta és nem is foglalkoztak ezzel.Férjem is néha megjegyezte,de igazán ez sem zavart csak gyengitette a kapcsolatunkat.Most már elfogadja ezt is!30 évig még tükör sem volt a lakásunkban nem akartam látni magam!Esti iskolába jártam éveken keresztül és a fiatalok között nagyon jól éreztem magam.Itt a tudás volt a lényeg!Nagyon jó tanuló voltam ezzel kibékitettem saját magammal.Fökönyvelö lettem és akkor muszaly volt jól kinézni,na itt került elö a tükör is.Kezdtem elfogadni saját magam.Nem hallottam a gunyos megjegyzéseket nem biztos,hogy megszünt csak nem merték hangoztatni.Igazán akkor fogadtam el magam amikor idegen férfiak kezdtek udvarolgatni.Észrevettem,hogy némelyiknek még tetszenek is a duci nök.Elmentem fürdöbe is és akkor láttam,hogy milyen sok kövér ember van és ök jól érzik magukat a börükben.Mostanra már a sok fogyokura és elöjött betegségek miatt vigyáznom kell mit eszek?Nem fogyokurázok csak odafigyelek magamra,de már 60 évesen ez késö!Most már jól érzem magam a börömben nem foglalkozom semmilyen véleménnyel,fö lenne az egészség!Nagyon megértem a kövér embereket,ha depisek!Nem biztos a gyogyszer a megoldás.Törekedni kell valami örömforrásról és ebböl táplálkozni.

Edelényi Rita answered 13 év ago

 Igen, nagyon fontos, hogy önmagunkat el tudjuk fogadni. Ha ez sikerült, akkor más is sikerülni fog, például a kilókkal való küzdelem. Vállald Önmagadat! Akik szeretnek, azoknak nem az a fontos, mennyi kiló vagy! 

Viszont a kérdésed címe: egészséges életmód  Erre szeretnék kicsit bővebben reagálni. Nagyon fontos, hogy mit eszünk, ez tagadhatatlan! De ez csak egy összetevője az egészséges életmódnak. Belegondoltatok már abba,, hogy a környezetetek mennyiben támogatja vagy éppen nem támogatja azt, hogy egészségesek legyetek? Mennyi kemikália, elektroszmog, stressz dolgozik azon, hogy szervezetünk ne érezze jól magát? Ha pedig szervezetünk kibillen az egyensúlyából, akkor jelez. Betegséggel, elhízással stb. 

Gondoljátok csak meg, hogy milyen fontos a megfelelő víz fogyasztása, hiszen testünk 70%-a víz és pár napnál tovább nem bírjuk ki víz nélkül. Ti megfelelő vízzel töltitek fel testeteket? 

Gondoljátok csak meg, hogy milyen fontos a megfelelő alvás, hiszen pár nap alvás nélkül komoly, akár végzetes következményekkel járhat. Ti megfelelően alszotok, kipihenve ébredtek? 

Gondoljátok csak meg, mennyire fontos, hogy jó levegőt lélegezzetek be! Érzel különbséget a közérzetedben, amikor erdőben vagy vízparton sétálsz ahhoz képest amit otthon érzel?  

Az étkezésen kívül ezek is nagyon fontosak, sokan nem gondolnak rá. Gondoljatok erre is, és könnyebb lesz egyensúlyba hozni szervezetedet, ezáltal kiegyensúlyozottabb leszel, és nem az lesz fontos, hogy ki mit mond és gondol. 

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Kedves Katalin ,Sárika Erzsók és Rita nagyonszépen köszönöm nektek ezeket a szinte lelki válaszokat!! Mindent próbálok küzdök továbbra is ,nagyonköszönöm nektek ,most egy jó nagyot fellélegeztem jól esett,kedvesek és őszinték vagytok köszönöm!!!! Zsuzsa!!

Miklós Mária answered 13 év ago

Kedves Zsuzsa!

Igen….volt már ilyen  "kedves, cinikus  beszólás"- nekem is  címezve.  Még amikor nem is voltam cukorbeteg, és az antidepresszáns  szinte felfújt…….
Persze hogy rosszul esik…. nem reagáltam rá  ott  egyeseknek,  ketteseknek meg  határozottan  megmondtam a  kijelentő mondatos, témát lerázó mondatom.
Azóta láttam  őket….nagyon meghíztak….én meg,  hála Istennek, most már  állítólag  "jól nézek ki" életszakaszba kerültem:-))))    Nem szóltam semmit nekik, csak mosolyogva köszöntem…..

Erzsók….Rita…köszönöm a hasznos  kommenteket,   nagyon tetszik!

Jó egészséget kívánok  szeretettel:

Marika

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Kedves Marika !! Nagyonszépen köszönöm a választ,ilyernkor látja az embet h  másoknak is okoztak emberek fájdalmas pecveket:-(

Szabó Eszter answered 13 év ago

Olyan jó látni, hogy mennyi erőt tudtok adni egymásnak. 🙂
Visszaadtátok az emberekbe vetett hitem elveszettnek hitt részét. Köszönöm. 🙂

katalin answered 13 év ago

MI IS KÖSZÖNJÜK ESZTER MERT TE IS SOKAT SEGITESZ NEKÜNK.

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Köszönjük Esztike! csatlakozom  a Katihoz ,bizony igy van,  nagyon érthető és igaz válaszokat kapunk tőled jó olvasni őket!! Tanulni lehet belőle!!