Cékla, mint gyógyír !!!! Bőrbetegségek kezelésére, fáradtság ellen, hólyagpanaszokra, keringési rendellenességekre, a klimax tüneteinek enyhítésére, májpanaszok kezelésére, menstruációs zavarokra, a nyirokrendszer zavarainak kezelésére, szempanaszokra – mint például a szemfáradás vagy szürke hályog -, szív-, és vérnyomás rendellenességeinek kezelésére, valamint vesepanaszokra egyaránt.A várandósság ideje alatt is ajánlott a fogyasztása, hiszen segít a vérképzésben. Nyersen, reszelve vagy szeletekben egyaránt kellemes étel. A cékla gyökere és levele egyaránt fogyasztható, sőt, mindkettő szinte ugyanannyi hasznos tápanyagot tartalmaz. A céklalevél nem csak egészséges, de rendkívül jól mutat a salátákban: a legtrendibbéttermek ma előszeretettel használják a lila erezetű, élénkzöld leveleket. A mézédes céklagumót legjobb, ha nyersen salátaként, vagy reszelve fogyasztjuk. Ha fokozni szeretnénk az ízhatást, reszeljünk hozzá almát vagy körtét is, így igazán ízletes vitaminpürét kaphatunk! Ha nassolnánk valamit, rágcsáljunk szeletekre vágott céklát: segíti a vérképzést és kiváló antioxidáns. Én szeretem,,,