Egészséges Életmód

KérdésekEgészséges Életmód
Zsuzsanna Német kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Elvehetik szüleiktől a kövér gyerekeket!   Bizonyos esetekben etikusabb átmenetileg nevelőszülőknél elhelyezni a túlságosan elhízott gyermekeket, mint gyomorszűkítő műtéteket végezni rajtuk – vélekedik egy gyermekelhízás-specialista az amerikai orvos társaság szaklapjában (JAMA) írt cikkében . Hát ehhez mit szóltok ?

4 Válasz
etelka1964 answered 13 év ago

 Én nem hallottam erről,illetve ilyenről. Véleményem szerint a gyereket nem vehetik el a szülőktől,viszont egészségnevelésbe bevonását kötelezővé tenném. Családokban halmozottan jelentkezik az elhízás,egyrészt genetika,másrészt étkezési szokásokból kifolyólag.

Sára Biró answered 13 év ago

 Hát ez a cikk komolytalannak tűnik. Valóban az egészségnevelésnek fontos szerepe van az elhízás elleni küzdelemnek és erre fordítanak a legkevesebb pénzt,mert gyerekkorban kellene elsajátítani az étkezési szokásokat,a rendszeres mozgást. Sajnos vannak szegény körülmények között élő gyerekek akiknek csak zsíros kenyér jut és attól tényleg lehet hízni!sajnos ezek a gyerekek nem is mozognak.

Ilona50 answered 13 év ago

 Elképesztő dolog,nem jön hogy higgyem! Egy gyomorszűkítő műtét ára Magyarországon kb 4-500 ezer forintba kerül.Nem hinném,hogy ez elterjedne.  

Judit Kraseczki answered 13 év ago

…….és, mint tudjuk…. Amerikában minden előfordulhat….. számomra ez már a "hülyeség" határát súrolja.
Nem elvenni, nem műteni, hanem előre gondolkodni kellene. …. és mint Sárika is mondta ez jelenleg M.o-n igen visszás dolog, mert amíg néhol beleszakadnak a szülők és mégis csak zsíros kenyér jut az asztalra, addig ne beszélgessünk "egészséges életről" ……