Egészséges Életmód

KérdésekEgészséges Életmód
Zsuzsanna Német kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Az alvászavar betegségnek tekinthető-e??

3 Válasz
Krisztina Kiss answered 13 év ago

Az alvászavar lehet betegség és valamilyen betegségnek a tünete is.Több mint 100, alvással kapcsolatos betegség ismert napjainkban,amelyek között legismertebb a-horkolas-komoly-betegseg-tunete-is-lehet.A légzészavarral, légzéskihagyással járó horkolás – amelynek súlyosabbformáit fontos lenne mindenkinek kezeltetni – a legtöbbször szoroskapcsolatban van az elhízással, a cukorbetegséggel, a szív- ésvérkeringési panaszokkal.

Sok súlyos betegség – vagy éppen a halál – alvás közben éri azembert, főleg hajnalban, mint az érelzáródások, ritmuspanaszok,érkatasztrófák jelentős része. Az alvászavarban szenvedők nagy részeazonban nem megy orvoshoz, háziorvosának sem említi, ha nem tud aludni. 

etelka1964 answered 13 év ago

 Teljes mértékben egyetértek.Az emberek többsége nem is gondolja,hogy az alvászavar is betegség.

Mária Balázs answered 13 év ago

 Igenis betegség,éppen a tegnap láttam a tévében egy műsort ahol ezzel foglalkoztak. Vannak ilyen alváslaboratóriumok és vizsgálat után írják fel a megfelelő gyógyszert. Azt mondta az orvos,hogy ha valaki átmenetileg  1-2 hónapot altatót szed nehéz élethelyzetben,az elfogadható,mert a kialvatlanság sokkal több betegséget okoz.