Egészséges a hagyma, de meddig ??? Ezt jó ha TI is figyelembe veszitek !!!

KérdésekEgészséges a hagyma, de meddig ??? Ezt jó ha TI is figyelembe veszitek !!!
Tri-Ton kérdezte ennyi ideje: 13 év

A megmaradt szeletelt nyers hagyma MÉRGEZŐ!Azonnal dobjuk ki. !!!  A szendvicsbe rakott hagyma is másnap veszélyes, a megmaradt hagyma bevonzza mikrobákat még egy éjszaka is, és másnap elkészítve nagyon mérgező lehet a mikrobák toxinjai miatt: gyomorrontást, epegyulladást és ételmérgezést okozhat! 

14 Válasz
Best Answer
Krisztina Kiss answered 13 év ago

NOS MINDIG TANULOK VALAMI UJAT EZT MÉG NEM HALOTTAM . NÉHA FELSZOKTAM HASZNÁLNI MÁSNAP BECSOMAGOOM ÉS ELTESZEM A HÜTÖBE, EZEK SZERINT NEEEE TEGYEM.

etelka1964 answered 13 év ago

 Mária ,látod itt a megoldás:-) jelezz vissza,ha a hagymát nem így tárolod lesz-e gyomorrontás?
Viccen kívül ,de érdekelne.

Tri-Ton answered 13 év ago

Hagyma:                     Vérképző, sejtújító, idegerősítő. Éppúgy felmelegíti a vért, mint a paprika. Baktériumelhárító tulajdonsága van,  gombák ellen is eredményes.Hatásos tuberkulózisnál. A cukortartalmat lecsökkenti a vérben.Véralvadásgátló hatás.- Influenza esetén hámozatlan vagy felszeletelt hagymát elhelyezni minél több helyen a lakásban. A hagyma „beszívja” a vírusokat, és a  környezet egészséges mard.  (Fekvő betegnél az ágy mellé – fejmagasságban – felszeletelt vagy kettévágott hagymát  kistálra tenni, és éjszakára ott hagyni.)  Megtalálható benne a B1, B2. B3, B5, B6 , C-vitamin, folsav és biotin is.,valamint kalcium, foszfor, kálium, nátrium, magnézium,vas, réz, cink. Megóvhat a nyelőcső, a gyomor, a vastagbél és a tüdő alattomos tumoros megbetegedéseitől..
A nyers hagyma hatóanyagai hatásosak lehetnek a szemölcs, tyúkszem, a hajhullás gyógyításában valamint a bélflóra zavaraival, és emésztési problémákkal szemben is.
Kiváló Ízületi fájdalom és reuma gyógyításáraKitisztítja a hörgőket, és az arcüregben fellépő duzzanatot is enyhíti.

Sára Biró answered 11 év ago

Ti mit tesztek a megmaradt hagymával?Én alufóliába csomagolva beszoktam tenni a hűtőbe,de amióta ezt a kérdést Tóni beírta mindig elgondolkozom rajta.

Sára Biró answered 11 év ago

 Kis Virág
Ne alufóliába tedd,hanem zárható fedelű műanyag dobozkába! 
Azért javasoltam,mert egyszer hallottam a TV-ben,hogy az alumíniumfóliába csomagolt vágott hagymadarab (vagy bármilyen zöldség és gyümölcs) felületén kiszabaduló nedvek kémiai reakcióba lépnek az alumíniummal és a szervezetre káros anyag keletkezik.Ami aztán a hagymadarab későbbi felhasználásakor bejut az étellel a szervezetedbe,ott felhalmozódik és rákot okozhat.