édesítőszerek

Kérdésekédesítőszerek
Miklós Mária kérdezte ennyi ideje: 13 év

Sziasztok!

A minap olvastam valamelyik újságban -elég sokat olvasok-, hogy az édesítőszerek  étvágynövelők.
Egészen megdöbbentem, hiszen én  mindent édesítőszerrel készítek.  Azért van néha olyan  erős édesség utáni vágyam???  Mert van….. huuu attól nagyon tudok szenvedni……szinte látom magam előtt a finomságot….
Üdvözlök minden jelenlévőt:-)

5 Válasz
katalin answered 13 év ago

Hát Mária az édesség utáni vágytol én is szenvedek de ezt még nem hallottam hogy az édesitötöl ilyen lenne.

mimi xd answered 13 év ago

 Marika én is olvastam valahol és nem tudom,hogy hol. Lehet valamelyik internetes portalon. Én ilyent nem tapasztaltam,de az édesség utáni vágyam igen nagy.Hú most egy habos süteményt hogy megennék!

Horváth Anita answered 13 év ago

Mária te édesítőszert vagy cukorpótlót használsz?Cukorpótló a szorbit és a fruktóz,elhízott cukorbetegek ne fogyasszák,mert van kalória és szénhidrát tartalma, csaknem annyi,mint a répacukoré.A fruktóz rendszeres fogyasztása pedig emeli a triglicerid szintjét.A fruktóz kis mennyiségben nem ártalmas,tehát annyi amennyi a zöldségekben és gyümölcsökben van.A túl nagy mennyiségben egyszerre elfogyasztott fruktózzal viszont a máj már nem tud megbírkózni,elkezdi zsírrá alakítani.Valamint kijátsza az éhség-telítettség jelzőrendszert,mely következtében éhesek maradunk.

Sára Biró answered 12 év ago

 Hihetetlen,de még mindig sokan nem tudják,hogy a sorbit,fruktóz nem tea és kávé édesítése való!
 Egy mai eset:egyik szomszéd városból átjelentkezett egy analóg inzulinos cukorbeteg akinél 10 feletti a HgbAlC, a BMI 40 feletti, legalább 150 E inzulint ad. Kéri,hogy írjunk fel Sorbitolt. Amikor megkérdeztem, hogy mire tetszik használni,azt mondta "tea és kávé édesítésére":-((((

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Szerintem az aszpartám egy kitűnő édesítőszer.