ÉBRESZTŐ és nem azért, mert tavasz van !!!

KérdésekÉBRESZTŐ és nem azért, mert tavasz van !!!
Tri-Ton kérdezte ennyi ideje: 13 év

Többen a neves szakemberek közül eddig is hangoztatták ugyan, hogy a betegségek többsége lelki eredetű. Most viszont végre eljutottunk odáig, hogy lassan mindenki elismeri, hogy a betegségek 99 %-a tudat alatt kezdődik és az agyunk a gondolatainkon keresztül véghez viszi a szervezetünkben az ,, ÁLTALUNK KÍVÁNT VÁLTOZÁST,, legyen az pozitív vagy negatív. Aki többségében a betegségekkel foglalkozik előbb, utóbb beteg lesz, míg a gyógyulás folyamata is többségében csupán az akarat erejével véghez vihető. Ugyan én még nem voltam ilyen helyzetben, de meggyőződésem, ha valós problémám lenne inkább fordulnék először egy pszichiáterhez, mint egy kést fogó, vagy  gyógyszernek nevezett mérgekkel gyógyító orvoshoz. Jelenlegi orvosaim véleményét is a segítőkészségük és emberségük miatt tartom tiszteletben, ezért meggyőződésem, hogy az egyre kevesebb gyógyszer és az akarat együtt többet jelent, mint ha a sok gyógyszer kötelező jelleggel lenne beszedve. ( ezt úgysem tenném meg a mellékhatások miatt )

8 Válasz
Best Answer
klari50 answered 13 év ago

 Kedves Tri-ton! Ha elmész a pszichiáterhez rögtön gyógyszert ír fel,ezt itt az oldalon is többször megbeszéltük. És a pszichiáterhez akkor kell menni,ha a betegségnek szervi oka nincs,vagy nem tudunk megbirkózni vele. Mi a véleményed?

Tri-Ton answered 13 év ago

Kedves Klári !    Akár még igazad is lehet, ha hagyod magad teljesen irányítani. Pont erről beszéltem, hogy nem kell mindig mindent feltétlenül elfogadni és azonnal a gyógyszerekre hagyatkozni. Kell hogy legyen olyan lelki problémákkal foglalkozó szakember aki úgyszintén nem híve a gyógyszereknek és megpróbálja először az okot megtalálni és nem azonnal a tüneteket kezelni. Ha az ok folyamatosan fennáll biztosan nem lesz hatásos a kezelés, csak maximum enyhülnek a tünetek. ( pld: ha elúszott a fürdő először zárjuk el a csapot és csak utána fogjuk a vödröt, hisz fordítva sohasem lesz vége ) Valahogy ezt próbáltam érzékeltetni, lehet eddig hogy nem nagy sikerrel és talán így érthetőbb a mondani valóm.

Sára Biró answered 13 év ago

 Sziasztok! Sok mindenben  egyetértek a fentiekkel valóban a betegség hátterében sokszor pszichés tényező van és a kezelés holisztikus szemléletű kel,l hogy legyen egy egész embert kell kezelni nemcsak egy betegséget,vagy egy tünetet. Számos statisztikai adat van arra vonatkozólag,hogy a betegek nem úgy szedik a gyógyszert ahogy az orvos javasolja, vagy rövid időn belül elhagyja a gyógyszer szedését -részben anyagi ok miatt,részben azért mert másképp gondolja a beteg,vagy a szomszéd másképp szedte stb..
Ez veszélyes lehet,mert a betegség egy idő után súlyosabb formában és szövődményekkel jelentkezhet!
Erről mi a véleményetek:-)  ? 

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Kedves Sárika,reagálnom kell !Egy nem rég történt súlyos dolgot irok ide most_!  A történet egy depressziós betegről szóL a betegnél egy éve súlyos depressziót állapitottak meg az orvosok ,amivel kórházban kezelték is nem kis ideig_!A betleg amikor haza került a korházból 2-hónapig szedte a gyógyxereket nert ő úgy gondolta minek szednie!Hatalmas hibát követett el! 2-hónappal ezelött szörnyű dolgot próbált tenni,egy napon délutántól nem érte el a családja sem telefonon ,sem máshogy egyxerűen nem találták!Kereste a családja fáradságot nem kimélve,de mivel a telefonokra sem reagált  nagyon nagy bajra gyanakodtak,a keresésbe bevonták a hatósági személyeket! Beteget éjjel találták meg egy közeli erdőben , hatósági személyek, sajnos arra már megpróbált öngyilkosságot elkövetni de hála isten nem sikerült neki! És mindez h miért történt? Azért mert nem szedte be a "gyógyxereket" és annyira elmélyült a depressziója h egyáltalán semmire sem emlékxik h mit tett és h miért tette ?(elmondása szerint)!Az eset óta is kórházba kezelik,nagyon lassan javul! Csak azt tudom mondani nem játék az élet,ha gyógyxert kell szedni akkor azt kell ,számtalan sok ember van aki sajnos nem kevés gyógyxereken él! Biztos nem öröméböl szedi!!A betegséget pedig nem pénzért vesszük!!!!Annak v azoknak az embereknek csak gratulálni tudok akik gyógyxerek nélkül megtudják oldani a betegségüket!  Tisztelettel : Zsuzsa!

Sára Biró answered 13 év ago

 Kedves Zsuzsanna! Nagyon köszönjük,hogy leírtad ezt az esetet,ami nagyon tanulságos mindenki számára!

stewes answered 13 év ago

Egészséges ember nem hal meg. Az örök élet titka a pozitív gondolkodás lenne? Akkor én nagyon nagy bajban vagyok!

Lehet, hogy csak nekem nincs szerencsém a gyógyító emberekkel, de nem tudok jót mondani azokról a pszichiáterekről, pszichoterapeutákról, akikkel úgy húsz éve összehozott a sorsom. Hasi panaszokkal töltöttem 6 hetet a Tündérhegyen. Semmit érdemleges nem történt. Nem tudok, kik szorultak volna inkább kezelésre. Mi, vagy a személyzet. Nem mondhatnám, hogy a lelkünkkel nem foglalkoztak. Legalább egy eset volt, amikor igen. Csoportfoglalkozáson „testületileg”, és egybehangzóan panaszt tettünk az ehetetlen ételek miatt. Praktikus választ nem kaptunk. Azt firtatták, miért okoz ez nekünk (lelki) gondot.

Tri-Ton answered 13 év ago

Kedves Zsuzsa !  A leírt tanulságos történet egy kicsit átgondolva talán méginkább igazolja az általam leírtakat. Ott sem az okokat kezelték, csak a tüneteket próbálták elnyomni gyógyszerrel. Attól még, hogy a tüneteket egy mesterséges  tudat változtatással tompítják nem oldódik meg a probléma. Az okok miatt módosult pszichés állapot továbbra is fentmarad, csak nem láthatóak a tünetek. Természetesnek tűnik, hogy a ,,mesterséges tompítás,, megszűnése esetén a folyamatosan fennálló okok együttes hatása valóban szörnyű dolgokat tud végezni. Ezért mondtam, hogy először az okok megszűntetése, majd a tünetek kezelése, vagy éppen együtt a kettőt kellene indítani. Semmi esetre sem szabadna megengedni, hogy a kiváltó és folyamatosan meglévő okok kezeletlenül maradjanak és megelégedjünk egy tünetcsökkentés, vagy tünetmentesség állapotával. Gondoljunk bele, hogy egy teljesen tönkrement fogat nem húznának ki, de egy életen át egyre nagyobb adagban kellene szedni a fájdalom és gyulladás csökkentőket. ( ugye ,hogy furán nézne ki ? ) Itt természetes, hogy kezelni illetve megszűntetni kell az okát, más betregségnél pedig az ok keresés szintjére sem jutnak el.

Szabó Eszter answered 13 év ago

Sajnos a hangulatzavarok esetén még mindig nem jutottunk el oda, hogy megkeressük, mi is váltotta ki pl. a depressziót. Nem mindegy, hogy egy közeli személy halála, munkahely elvesztése vagy betegség miatti értéktelenségérzés. Ebből a szempontból TriíTonnak igaza van, mert az eltérő okok hasonló vagy ugyanolyan tüneteket okoznak, így egyforma gyógyszert kapnak a betegek, míg az okokkal szinte senki nem törődik. De néha sajnos az egyén nem képes vagy nem kara szembenézni a problémával, az okkal, így inkább szedi a gyógyszert, és ha nem használ, szidja az orvost. Pedig néha tényleg csak egy kicsit kellene ‘lecserélni a szemüveget feketéről esetleg zöldre vagy pirosra’.
Stewes! Sajnálom, hogy ilyen rossz tapasztalatai voltak, remélem, majd találkozik olyannal, aki ezeket megcáfolja. 🙂