Diabéteszes láb: Nyári veszélyek!

KérdésekDiabéteszes láb: Nyári veszélyek!
Violetta Varga kérdezte ennyi ideje: 13 év

 A nyár fokozott veszélyt jelenthet az úgynevezett diabéteszes láb-szindróma kialakulásában, ami a betegség egyik legsúlyosabb szövődményeinek egyike, egyben a fejlett világban az alsó végtagi amputációk vezető kór oka.

27 Válasz
Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Annyival kiegésziteném a lányomat h igen az Ádámon is  van felesleges kg,de nagyon érdekes mert ugye mozog sokat, sport munka stb..A táplálkozása az mint a miénk nincs probléma ,és persze se cigi se pia,amugy ez a kis családomba sincs:-) 

Edelényi Rita answered 13 év ago

 Szeretnék megosztani veletek egy egyszerű, bárkinek a mindennapi életébe beépíthető alternatív lehetőséget. Osszátok meg Ti is, ha csak egy diabeteszes láb megmenekül a betegség szörnyű következményeitől az már siker! http://bit.ly/ilqXvE 

Sára Biró answered 12 év ago

 Aktuális téma.

Sára Biró answered 12 év ago

 Utazáskor érdemes odafigyelni 
Csomagoljon legalább két pár cipőt, hogy váltogathassa őket, ez segít megelőzni a fájó hólyagok és nyomáspontok kialakulását. 
Csomagoljon kényelmes cipőt, zoknit, valamint elsősegélykészletet a láb apróbb sérüléseinek ellátására.
 Ne sétáljon mezítláb! Helyette viseljen olyan cipőt, melyet kifejezetten tengeri vagy tengerparti sétára terveztek.
 Védje a lábát minden olyan alkalommal, mikor a parton vagy a medence szélén sétál, vagy a tengerben úszik!
Ne viseljen a lábujjnál nyitott cipőt, szandált vagy papucsot. Ezek növelik a lábujjak fertőzésének kockázatát. Kövesse a napi lábápolási rutint!

Krisztina Kiss answered 12 év ago

újra téma!

Sára Biró answered 12 év ago

 Bizony. Krisztike akkor van érszűkület édesanyád lábában, vagy egy új cipő okozta a sérülést?

Krisztina Kiss answered 12 év ago

Holnap tud tesom intézkedni . Amugy sebész is csinált uh . és szükületet mutatot a láb újnál . Házi orvosunk is látta ma ö azt mondta ez cukor betegség szövödménye. De szerinte ne engedje a mütétet mert nincs minden veszve van bent keringés szedje a gyógyszert továbbra is. NEm rosszabb a lába úja.

Sára Biró answered 12 év ago

 Krisztike! Tényleg nem szabad elkezdeni egy cukorbeteg lábát csonkolgatni,mert akkor a csontok is idővel megmozdulnak.Lehet a rossz cipő okozta és helyrejön,addig is szedje a gyógyszert és feltétlen menjen angiológushoz minél előbb!!

Marika answered 12 év ago

Elő fordulhat az is hogy ráejtett valamit , de nem emlékszik rá a konyhában könnyen előfordulhat ilyen . Nagyon meg kell gondolni a sebészi beavatkozást , nem azzal kellene kezdeni .

Sára Biró answered 12 év ago

 Krisztike javulgat az édesanyád lába?