Diabétesz

KérdésekDiabétesz
Zsuzsanna Német kérdezte ennyi ideje: 13 év

 A cukorbeteg ha fogathúzat elképzelhető h a sebhely  gyógyulása hónapokig is eltarthat?

11 Válasz
Sára Biró answered 13 év ago

 Zsuzsika azért hónapokig nem tarthat,viszont ha rosszak a vércukor értékek akkor a sebgyógyulás lelassul.

Krisztina Kiss answered 13 év ago

AHOL HONAPOKIG NYITVA VAN EGY SEB ABBOL FERTÖZÉS LESZ SZERINTEM.ÉS CUKOR BETEGEKNÉL AZ NAGYON NAGY GOND LEHET .

stewes answered 13 év ago

Kíváncsiságból rákerestem erre a kérdésre a neten. Sajnos nem jegyeztem meg, hol, melyik oldalon, de két fogorvosi honlapon is leltem erről néhány sort. Azt írják, hogy fájdalommentesen és biztonságosan tudják zárni a sebet, ha a beteg jelzi, hogy cukorbeteg.

Sára Biró answered 13 év ago

 Ejha,ilyent nem is hallottam. pedig van olyan fogorvosnő ismerősöm akinek a férje inzulinos cukorbeteg (kettő is:-) ,rá is fogok kérdezni!

Krisztina Kiss answered 13 év ago

VALOSZINÜ EZT FOGÁSZATI MAGÁNRENDELÖBEN MEGOLDJÁK DE ITT A KÖRNYÉKEN SZERINTEM EZ NEM NAGYON MÜKÖDIK.

stewes answered 13 év ago

<a href="http://www.fogorvoslat.hu/diabesszaj.html">No, ez volt az egyik, idézek is belőle</a>

A cukorbetegeknek sem kell félniük a fogászati kezelésektől. Azoknál, akiknél esetleg bakteriális fertőzéstől kell tartani, megfelelő antibiotikus háttérben elvégezhetők a beavatkozások. A foghúzás utáni vérzések többnyire jól csillapíthatók, ám szükség esetén a sebeket képesek vagyunk fájdalom nélkül bezárni.

Nagyon fontos a fogászati kezelések idejének gondos megválasztása, hogy igazodjon a beteg szokásos napi étkezéséhez, és az inzulinadagolás rendje se boruljon fel. Mára a diabétesz olyan krónikus betegséggé vált, amely megfelelő étrenddel, gyógyszerezéssel és életmóddal egyensúlyi állapotban tartható. Tegyük hozzá: a szövődmények a szájüregben is elkerülhetők a megelőző fogászati kezeléssel, amelyet minden önmagával törődő cukorbeteg figyelmébe ajánlunk.

Krisztina Kiss answered 13 év ago

MAXIMÁLISAN EGYET ÉRTEK!!!

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Köszönöm szépen mindenkinek az információkat,májusba húztak fogat nekem és még mindig,érzékeny a helye, ma megyek megint húznak pedig arany kezű dr-nő az orvosom nem kéne félnem de én nagyon félek 🙁

jaskó answered 13 év ago

Minden előttem szólóval egyetértek, de van egy kiegészítő javaslatom. Húzás után, mondom ezt, mint cukorbeteg és "gyakorlott" fogat húzató, érdemes és nagyon hasznos a palástfű teával öblögetni. Gyógyszertárakban és drogériákban kapható. Hihetetlen, milyen gyorsan összehúzódik a seb. Sőt vigyázni kel, mert esetleg akár túl gyorsan is, ami pedig nem jó, mert a sebnek tisztulnia kell. Naponta 2-3 alkalommal alaposan kiöblíteni és kész. Nálam nagyon bevált és működött. A sebhely természetesen ettől még sokáig érzékeny marad, ez pedig akár egyéni sajátosság is lehet. Na ilyenkor "előnyös" ha van egy kis neuropathiánk. (ezt csak a tréfa kedvéért írtam)

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Kedves Jaskó ezt nagyon jókor irtad igy fogok tenni ma beszerzem a palástfú teát! Most már megint megtörtént a foghúzás megvizsgált a dr-nő és bizony lassan gyógyul a seb a cukorbetegeknél és ezért sokáig érzékeny  a helye  ,amugy semmi mást nem látott h probléma lenne! Szeptemberbe megyek kontrollra!!