Diabétesz Világnap 2011

KérdésekDiabétesz Világnap 2011
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Tégy a cukorbetegség ellen! Most! 
A 2011. évi kampány üzenetei:

  • A cukorbetegség az életébe kerülhet: 8 másodpercenként 1 ember halálát okozza
  • A cukorbetegségre jobban kell figyelni: évente 1 millió amputációt okoz
  • A cukorbetegség nem válogat: fiatalt / időset; gazdagot / szegényt; férfit / nőt egyaránt érinthet
  • Az élethosszig tartó gondozás alapjog és nem kiváltság: betegoktatást, megfelelő gyógyszereket és a gyógyászati segédeszközöket mindenkinek!
  • Válaszd az egészségesebbet: figyelj az élelmiszerekre és a környezetre!
    MDT.diabet.hu

    Tudjátok november 14-én van a Diabétesz világnapja ?

  • Volt valaki már világnapi rendezvényen ?  
4 Válasz
jaskó answered 13 év ago

Mindazoknak, akik még nem voltak világnapi rendezvényen, feltétlenül ajánlom a részvételt. Elsősorban klubok, esgyesüléetek szintjén emlélkzenek meg  betegtársak a világnapról, de régiós és osrszágos szinten is szerveződnek ünnepségek. Magam több alkalommal vettem részt országos rendezvényen. Nagyon sokat lehet tanulni. Egy-egy kiemelt téma köré szerveződik az ünnepség. A történeti áttekintésen, megemlékezésen túl, neves előadók, közéleti személyiségek tartanak előadásokat a fő témához kapcsolódó kérdésekről. A résztvevők az érdeklődési körüknek megfelelő szekciók előadásait is meghallgathatják és rengeteg egyéb, új ismeretre tehetnek szert. A rendezvényhez kapcsolódva rengeteg cég is jelen van a termékbemutatóival. Új eszközöket, módszereket lehet meglátni, megismerni. Élelmiszereket, gyógyhatású készítményeket lehet kóstolni és vásárolni. És kérdezni, -amire válaszolnak is és tanulni, tapasztalatot valamint új barátokat szerezni. Évente mindig más és más megyei szövetség a házigazdája az országos ünnepségnek, ezáltal egyben kirándulásra is nyílik lehetőség.

Miklós Mária answered 13 év ago

Szia kedves Sacikám!

De jó, hogy mondtad.   Nem tudtam, nem is hallottam még…   Jó lenne egy ilyen rendezvényen részt venni, előadásokat meghallgatni..Meg egyáltalán……nagyszerű lenne.. Hol lesz ez??

Puszillak:-)  Kellemes hétvégét kívánok szeretettel:-)))   jaj itt még mindig   35 fok van..folyamatosan…talán  kedden lesz   25… de  cukorértékem  nagyszerű,  talán a meleg??  vagy hogy nem eszem egyáltalán kenyeret  mert nem is kívánom???

Sára Biró answered 13 év ago

 November 14-én hétfőn- 15 órától  a Diabétesz Világnap alkalmával előadások lesznek Kapuváron a Művelődési házban. Előadást tart Dr. Szabó László diabetológus főrovos,valamint Dr.Ballagi Farkas főorvos, a kórházunk korábbi igazgató főorvosa,aki évtizedeken át az angiológiai betegekkel foglalkozott. 

Sára Biró answered 13 év ago

Holnap találkozunk?:-)